Oyunlar SSD'ye mi HDD'ye mi Kurulmalı

ogulcan78

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
10
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar alıyorum ve canavar gibi yapmak istiyorum ama aklımda şu soru var : 2 tane SSD (Toplam 480 GB) bir de bir tane 2 TB HDD var. Bana Windows'u oyunları falan nereye kurcağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Oyunların hızlı açılması için SSD'ye kurmak gerekiyor ama kararsız kaldım. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır benim şahsi fikrim SSD'ler henüz oyun için hazır değiller, 120 GB SSD 200 TL civarında satılıyor, 120 GB SSD'nin yarısını Windows ve programlar kaplıyor geride sana 60 GB falan kalıyor. Günümüz oyunları da 15 GB üzeri olmaya başladı, hatta şöyle bir dedi kodu var ne kadar doğru bilmiyorum ama GTA 5'in 40 GB üzeri olacağı söylentileri var, o yüzden şu an oyun için en iyisi HDD'dir. Zaten hiç bir performans farkı olmuyor, sadece tek fark Loading kısımlarında biraz daha az bekliyoruz. 20 dakika oynayıp bölüm geçtikten sonra 5 saniyelik Loading'den bir şey olmaz. :D
 
mevsres'e katılıyorum. SSD'ye değil HDD'ye kurmalısın.

Oyun daha çabuk yüklensin diye bunca yeri doldurmak mantıklı değil bence.
Zaten günümüz oyunları kısa bir sürede yükleniyor. Sanki dakikalarca bekletiyor :D

Eğer 1-2 oyun var ise SSD'ye kur ancak daha fazlasında HDD'yi tercih et. Oyunlar 10-15 GB artık. 30-35 GB oyunlar da çıkıyor.

SSD'nin yetersiz boyutu ve oyunların yüksek kapasitesi yüzünden HDD'leri tercih et derim.
 
İşletim sistemini kesinlikle SSD'ye kurmalısın :) eğer oyunlar az ise SSD'ye kurabilirsin ama BF3,CODMW3 gibi GB yüksek olan oyunları HDD'ye kurmanı öneririm :cool:
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı