Oyunlar zaman israfı mı?

Ben oyunları kafamı dağıtmak ve eğlendiğim için oynuyorum. Bana faydası var. İyi hissettiriyor. İngilizcemi tamamen oyunlar sayesinde geliştirdim.
Dedim zaten hafızayı zekayı güçlendiren veya farklı türlü faydaları olan oyunlar var. Bende ingilizcemi baya oyunlardan geliştirdim. Ama benim dediğim salak saçma oyunlar. O oyunlar hep zaman kaybı. Yok brawl starsmış robloxmuş onlar bence hep zaman israfı. İngilizce geliştirilecekse zekayı geliştiren adam akıllı oyunlar oynamak lazım.

Oyunlar eğer senin stresini azaltıyorsa veya seni eğlendirebiliyorsa, aşırıya da kaçmamak şartıyla zaman israfı olmaz. Sen sabahtan akşama kadar veya günde 5-6 saat gibi absürt bir şekilde oynuyorsan o zaman zaman israfı denebilir. Günde 1-2 saat oyun bence herkese şart. Tabi insanı çileden çıkartmayacaksa :)

Belli yaştan sonra oyunları oynamayı bırakıyorsun. Genç yaştayım. Bahsettiğin oyunlar internet cafelerin revaçta olduğu zamanda iyi oynandı. Şimdilerde oyuncu profili, oyunların içerikleri, oyunlarda grafiğe yatırım yapılması vs. eklenince oyunlarında yapısı değişti. Boş vakitlerimde kafa dağıtmak dışında oyunlara bakmıyorum.

Hayatımıza bir katkısı varmı? Yok. O zaman oyunlar zaman kaybı. Tabii ki zaman israfı olucak yani. Biz keyfi hep oyun oynuyoruz. Günde en fazla 2-3 saat oynamak belki sıkıntı olmaz ama, hayatsız gibi 7/24 oyun başında olanlar var. Sizce bunlar zaman israfımı değil mi?
Çok saçma bir düşünce. Hayata katkı sizin düşüncenizde tam olarak nedir?
Bir kişi için kitap okumakta zaman kaybı olabilir? Dışarda yemek yemekte, herhangi bir spor dalına ilgi duymakta ya da ne biliyim müze gezmek vs dünya kadar sayılabilecek şey var. Dümdüz bir şekilde israf demek mantıklı mı?
Anlatmaya çalıştığım sizin için zaman israfı olan birşey başkası için olmayabilir. Tek hayatımız var istediğimiz gibi geçirmeliyiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı