Oyunlara girince ekran kapanıyor

s1only

Hectopat
Yer
İstanbul / Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Videografiyer ve Animatör
Öncelikle merhaba.

Bilgisayarım son 2 haftadan beridir bazı oyunlara girdiğimde direk gücü kesip kapanıyor. BIOS'u sıfırladım ilk olarak, yeni Driver'ları kurdum. Ama düzelmiyor. Ben bu bilgisayarda normal şartlarda kurgu/montaj, ağır After Effects vfx ve 3D sahneleme için Blender ve Unreal Engine kullanıyorum ama hiçbir problem olmuyor ve hiç kasmada donma olmadan cayır cayır kullanıyorum.

Asıl konuya gelmek istiyorum... Ben internette araştırdığımda pek sonuç çıkmadı maalesef. Çıkan sonuçlar ise RAM yetersizliği diyor. Ben yukarıda anlattığım programları kullandığımda kapanmıyor (bu programlar RAM'lerin anasını ağlatır). Ama bu oyunlara girince bir şeyler oluyor;

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege.
Minecraft.
Forza Horizon 4 - (lego dünyası'na girince oluyor)

Düzgün çalışan oyunlar;

CS2.
Forza Horizon 4
Forza Horizon 5
Assassin's Creed Valhalla.

(Bu oyunlar sadece denediğim oyunlar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir durumla karşılaşmıştım 8 saat sonunda 1 format, 5 driver kurulumu, 2 Windows güncellemesi geri alma, Linux kurulumu vs yaptım...
Bulduğum çözümde denildiği gibi "saçma gelecek ama HDMI kablosunu değiştirmek" HDMI kablosunun girişlerini değiştirdim ve sorun çözüldü.

Tek fark bende ekran sinyali gidiyordu. PC kapanmıyordu. Güç ile sorunlar PSU, anakart kaynaklı oluyor genelde. Ama sorun bunlarda olsaydı diğer işlemlerde de tekrar ederdi.

Direk güç kesiyorsa PSU veya donanım arızasıdır. Başka PSU varsa sistemi kaldıracak deneme yanılma işiyle çöz.

Çok teşekkürler meseleyi çözdüm gibi. Geçen haftalarda CPU'yu çıkarıp termal macununu silmiştim ve o zamandan beri bu sorunla karşılaşıyorum. CPU'yu teste sokup denedim aynı şekilde kapanıyor ve sıcaklık fena bir şekilde artıyor. Zaten alabilirsem kendime termal macun ve sıvı soğutma alacaktım.

Isıdan olabilir mi en son ne zaman bakım yaptınız.

Yani macunsuz kullanımda yanmamasına şükret Macunsuz açma bilgisayarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…