Oyunlara param yetmiyor

  • Konuyu başlatan ewig
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 141
  • Görüntüleme 9B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şaka maka ekonomi bitti oyun falan alamıyoruz bende 3060 Ti'lı sistem var aylardır CS oynuyorum bir Cold War alayım dedim 600 lira nedir yahu Allah'a şükür almaya durumum var ama elim gitmiyor 600 lira için insanlar 1 hafta çalışıyor ekonomi bitmiş durumda umarım seneye 2-3 bin liralık oyunlara bakıp 600 lirayken ne kadar ucuzmuş demeyiz.

Haklısınız. Bir genç ortalama 600-1000 TL maaş alıyor maalesef.
(Ben değilim yanlış anlamayın sadece örnek veriyorum.)
 
Hocam zaten siz sevdiğim kişilerden birisiniz. Dediğinize katılıyorum. Ağzınıza, elinize sağlık.
Herkes para biriktirip, 600 TL verip oyun alabilir. Fakat gereksiz bir harcamadan dolayı hiç kimseye fakir deme hakkınız yok. İlk başta gönülden fakir olan sensin. konulara sadece fakir demeye geliyorsan gelme. Ayağını denk al.
Hocam alıntı yaptığınız hocama mı dediğinz yoksa alıntı yaptığınız hocamın alıntı yaptığı hocama mı dediniz? Tam anlamadım da.
 
Hangi CoD oyunundan bahsediyorsun bilmiyorum ama fiyata bakılırsa yüksek sistem gereksinimli bir CoD olmalı. O oyunu oynatabilecek sistemin varsa satın almak için para biriktirebilirsin.

Tespit gibi tespit be... 4 yıllık Advanced Warfare'ın 200 lira olduğunu biliyor musun? Üstüne Steam'da.

Her yıl makineli tüfek gibi çıkıp üstüne bu kadar pahalı 2 oyun serisi var:
1-FIFA
2-Call of Duty.
Ve eğer para yetiştiremiyorsan (ki bu normal sayılabilir. Çünkü 13 yıllık CoD 4 bile 50 lira) ya elindekini Online'dan oynamaya devam etmelisin, ya hesap satın almalısın, ya da malum yerleri kullanmalısın.
Evet korsan bence de iyi bir şey değil. Hatta ben normalde orijinali savunurum. Ama Call of Duty burada biraz istisnaya giriyor. Çünkü inanılmaz pahalı. Son çıkan Cold War'ın fiyatı şu an indirim olmasına rağmen 400 lira. Eğer gerçekten oynamak istiyorsan karar senin. Ben bir şey demeyeceğim.
 
Siz insanlara paranız yoksa oyun oynamayın diyorsunuz sanki.
 
Umarım seneye 2-3 bin liralık oyunlara bakıp 600 lirayken ne kadar ucuzmuş demeyiz.
Aman aman öyle konuşmayalım ciddiye alırlar Dolar yükselir falan ne olur ne olmaz. Eğer bu mesajı bir Mozambik yetkilisi okuyorsa arkadaş şaka yapmış mümkünse artacaksa artmasın 600 olarak kalsın.
 
Oyunlar pahalı evet, oyunu oynatacak sistem de pahalı. Sistemin varsa oyunları da indirim döneminde al. Valorant ücretsiz bir oyun, eğer bu oyunda boyalı silahlara onlarca TL verip diğer oyunlara gelince para yok diyorsan tuhaf. Ayrıca her CoD oyunu çok oyunculu modlar ile geliyor artık. Oyunu 6 saat oynayıp kenara atman gerekmiyor.
 
Çocukluğum Call of Duty oynayarak geçti hani bir oyun nasıl 250-450-600 lira olabilir? Akıl kârı değil... Valorant, Far Cry, FIFA 21 bunlara para verirken hiç problem yaşamıyorum çünkü aylarca oynayacağımı biliyorum. Gel görki çok sevdiğim oyunun hikayesi 5-6 saat olunca elim gitmiyor arkadas 250 lira 500 lira vermeye. Ben Call of Duty oynamak istiyorum 😂,çıkmazdayım.(EA Play ile Battlefield oyunlarının çoğunu oynadım ancak CoD tadı vermiyor. BF1 ve BF5 ayrı sınıf)
Kanka, Eğer paran yetiyorsa ve bilgisayarın kaldırıyorsa rdr2 al. Fiyat performans olarak mükemmel bir oyun. Verdiğin paranın mislisini hak eder +200 saat garantilidir. Tabii oyunun etinden sütünden faydalanmalısın. Sadece senaryo yapmaman lazım.
 
Oluyor işte. Kurun etkisi çok büyük. 2012 yılında AAA oyunlar 40 dolar/euro 80 lira şeklinde çıkardı. Bence uğraşıp, para biriktirip alınabilecek fiyattaydılar. Şu an ise hiç öyle olmadıklarını düşünüyorum. Bu yüzden hiç acımaz, hak etmediğini düşündüğüm oyuna para vermeme şansım varsa vermem. Üreticilerin aç kalmadığını bildiğim için gram umurumda olmaz. Çok dert ediyorsan bu yolu da düşünebilirsin.

Arayıp bulmaya üşendim ama Recep Baltaş'ın bile çok pahalı diye yanlış hatırlamıyorsam Camtasia'yı korsan kullandığını görebiliyorsak geliri olmayan (kendi adıma hayatımda düzenli harçlık bile almamış birisi olarak) korsan oynamanın makul bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Ama alacak durumunuz varsa alın, eliniz kopmaz.

Hangi CoD oyunundan bahsediyorsun bilmiyorum ama fiyata bakılırsa yüksek sistem gereksinimli bir CoD olmalı. O oyunu oynatabilecek sistemin varsa satın almak için para biriktirebilirsin.
10 bin liraya bilgisayar aldığını düşünelim. Birkaç yıl önce aldıysa 5 yıldan daha fazla bile gider ama 5 yıl gitsin. Günlüğü 5,5 lira ediyor. CoD denilmiş. Seriyi uzun süre önce bıraktığım için bilmiyorum ama internete yazınca karşıma 2019'da çıkan Modern Warfare çıktı. Suyunu çıkarsanız 12 saat sürüyormuş. Şimdi de fiyatına bakalım. 60 euro. Bir gün uzunluğunda olsaydı 120 euro olacaktı. Daha birim dönüşümü yapmadan oyun dediğimiz şey bilgisayardan 22 kat daha pahalı oldu. Sizin bakış açınızla bu kişi 5 yıl oyun oynayacağı sistem toplamak için 2 yıl para biriktirdiyse onun öncesinde 44 yıl da o sistem ile 5 yıl boyunca oyun oynamak için para biriktirecekti. Günde 24 saat oyun oynayamaz diyebilirsiniz. Birim dönüşümü yapmadığım için onu hesaba katmadım, birim dönüşümünü hesaba katarsak daha kötü bir senaryo çıkacağını bence hepimiz biliyoruz.

Bu yüzden çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum.
Hesapta, baktığım oyunda vb. hatalar olabilir. Ama kabaca manzara bu.
 
Oyunlar pahalı evet, oyunu oynatacak sistem de pahalı. Sistemin varsa oyunları da indirim döneminde al. Valorant ücretsiz bir oyun, eğer bu oyunda boyalı silahlara onlarca TL verip diğer oyunlara gelince para yok diyorsan tuhaf. Ayrıca her CoD oyunu çok oyunculu modlar ile geliyor artık. Oyunu 6 saat oynayıp kenara atman gerekmiyor.

Belki Online sevmiyordur. 😅 Neden herkes oyunu ne olursa olsun almasını istiyor ki?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı