Oyunlara "Türkçe Desteği Yok" diye kötü puan vermeyin

Arkadaşlar, siz bir oyunun sayfasının altına "Türkçe Desteği Yok" diye ağladığınızda hiçbir şey olmuyor, belki de güzel olan bir oyunun puanı düşüyor ve her geliştiricinin (özellikle indielerin) oyuna her dili eklemesinin imkanı yok, siz yazsanız bile muhtemelen oyuna Türkçe eklenmeyecek. Bunun yerine geliştiricilerden Türkçe dili istemek yerine İngilizce öğrenmenizi tavsiye ederim, hem çok daha işinize yaracaktır Türkçe desteği beklemekten.

Zaten 1 Yıldız verenlerin %90ı falan "Türkçe dil desteği yok çok kötü" diyorlar.
 
Bu ülkede oyunlar 700-800₺ oldukça, kimse oyun alamaz doğru düzgün. Oyun alamayınca son çare korsan indirmek oluyor. Malum, böyle olunca firmaların cebine Türkiye'den 5 kuruş para bile düşmüyor. Böyle olunca firmalar neden Türkçe dil eklesinler ki?

Hangi oyunlar 700-800 TL ki? Anca sayılı birkaç oyun o fiyattadır. Steam bölgesel fiyatlandırma politikası Türk oyuncu kitlesine çok yardımcı oluyor.
 
Korsanın içeriklerin babası Rusya ama? Mantıken Rusça olmamalı. Bunun nedenini korsana bağlamak sadece basitliğe kaçmaktır.
Rusya'da Türkiye'den daha fazla orijinal kopya satın alıyorlar. Ayrıca korsan ile ilgilenen gruplar Rus menşeili. Korsan oyunculuğun tillahı Japonya ve Çin'dir.
 
Hangi oyunlar 700-800 TL ki? Anca sayılı birkaç oyun o fiyattadır. Steam bölgesel fiyatlandırma politikası Türk oyuncu kitlesine çok yardımcı oluyor.
Bir oyun benim gözümde ne kadar iyi olursa olsun en fazla 200 liradır. Adı üstünde "oyun", fiziksel bir şey bile değil ya.
 
Türkçe dil desteği gelmemesinin sebebi geliştiricilerin Türkiye pazarından çok az kazanması zaten, korsan oynayan çok memlekette adam niye gelir sağlayamadığı yere yatırım yapsın ki.
Yıl olmuş 2021 hala korsandan dolayı dil getirilmediğini düşünüyorsan gerçekten yazık sana.
Çok basit bir hesap yapalım: Bir oyun 60 dolar yani 507Tl, ama çoğu firma özellikle epic games oyunları 270 tl den koyuyor. Şimdi 270Tl= 32 dolar yani bir firma yurt dışında 100 oyun satınca 6000 dolar kazanırken Türkiyede 3200 dolar kazanıyor. İşte asıl sebep bu. Zaten oyunlar pahalı bir de firmanın aynı parayı kazanması için 200 oyun satması gerekiyor Türkiye de.
 
Bir oyun benim gözümde ne kadar iyi olursa olsun en fazla 200 liradır. Adı üstünde "oyun", fiziksel bir şey bile değil ya.

Bu düşünceler çok doğal. İnsanların harcamaları kişiden kişiye değişiyor. Benim lüks harcamalarım oyun ve teknolojik aletlere olduğu gibi bazıları kıyafetlere, yemeklere, arabalara, mobilyaya harcayabiliyor.
 
Ben düşük puan vermiyorum, sadece 1 puan falan kırıyorum.

O zaman para da vermeyelim, para biriktirmek yerine direkt korsan indiririz. Nasıl fikir, ha? Son cümlelerinize katılmıyorum. 200-300₺ alıp Türkçe Dil desteği koymuyorlar, kıracağım tabii ki puanını.
Türkiyedeki kitlesi azdır oyunun adam da koymaz Türkçe dili. Senin verdiğin 200-300 tl ile çeviri olmuyor ne yazık ki. Ayrıca dediğim gibi İngilizce öğrenmek çok daha yardımcı olur her türlü alanda.
 

Geri
Yukarı