Oyunlarda %100 CPU kullanımı sorunu

Gökhan Koç06

Hectopat
Herkese merhabalar yaklaşık 2 aydır dikkatimi çeken bir konu ama hiçbir yerde cevabını bulamadım konu var ama çözümünü göremiyorum.
%100 CPU yazıyor hep ve arada bilgisayar kendine reset atıyor bu sorundan dolayı galiba konu hakkında bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

Bilgisayar özellikleri:
Ekran kartı: MSI NVIDIA gforce GTX 1060 6 GB.
İşlemci: i5 6600 3.3 GHz Turbo 3.3 GHz.
Anakart: MSI H110M PRO-VD.
RAM: 8 GB.
Güç kaynağı: Zalman 700W.
SSD: Corsair force 240.
Kasa: Zalman RGB.

Dosya Ekleri

• 3D4C391F-3EAD-4B57-B8FD-4E4408D23C62.png
    74,8 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
İ5-6600 4 çekirdek 4 işlek bir işlemci artık ginumuz ben şuan 6600k modelini 4.6 GHz hızında kullanmama rağmen bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum. Eğer siz Metin2 açık değilken de %100 problemi alıyorsanız nelerin işlemciyi tükettiğine bir bakın arka planda çalışan zararlı bir yazılım olabilir. Fakat 4 tane Metin2, 1 adet Chrome ve discord peşine gelen darboğaz pek şaşırtıcı değil. Bilgisayarınızın olay görüntüleyicisi kısmında neler var gönderir misiniz ? Kapanmaya neden olan şeyleri görebiliriz belki.

İşlemcinin kaç dereceye çıktığına bakabilir misin? Yüksek ısıdan dolayı resetliyor olabilir.
MSI Afterburner ile bakabilirsin.
Hocam ona bakmayı bilmiyorum ama macunu yeni değiştirdim
4 adet metin2 ve çoklu chrome sekmesi, bana biraz normal gibi geldi.
Yapmayın hocam ben eski bilgisayarımda bunun fazlasını yaparken öyle birşey olmuyordu
https://i.hizliresim.com/SSTfPm.png Buyrun Hocam

Son düzenleme:
Önemli yazan kısmı genişletip yollayabilir misiniz ?
Hocam kusura bakmayın nezamandır giremiyorum cevap veremiyordum böyle normal bilgisayarda dolaşırken veya küçük gereksinimli şeyler oynuyordum 2 aydır bir sorun cıkmıyordu bilgisayar kapanmıyordu 2 gündür valorant oynuyorum yine kapanmaya başladı istediğiniz fotoğraf buyrun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…