Oyunlarda ani FPS düşüşü sorunu

Talhaokte

Megapat
Daha fazla  
Oyunlarda ani FPS düşükleri, takılma yaşıyorum ve bu çok sıkıntı yaratıyor, sistem sürücülerinden kaynaklı olabilir ve bir rapor hazırladım.
Hiç anlamıyorum bu rapordan yardımcı olursanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim GTX 1080`de de ayni sorun vardi yer yer sebepsiz FPS dusuyordu, ya da atiyordu.
Ama sonradan anladim ki haddinden fazla OC yapmaktaymisin ve Kart isindikca ya oyundan atiyordu ya FPS`yi dusurup soguyordu bir sure. Ayni sekilde Ryzen 7 1700x de OC`lu idi.

Tam bilemesem de, degerleri basic yapinca sorunlar da ortadan kalkti. Ama dayanamayip bi 200 Mhz daha koydum. Hala ne atma var ne FPS dusmesi.

OC yapmaktaysaniz degerleri biraz geri cekmeyi deneyin, belki FPS ortalamasi biraz duser ama daha stabil hale gelir.

İlk olarak HDD sagligini test et bu tur sorunlar genel olarak HDD kaynaklidir. Sonra oyun ici sicaklik degerlerini kontrol et anormal bir durum var mi diye. Daha sonra islemci kullanimini kontrol et. Son olarak RAM kullanimini test et.

Neredeyse her oyunda, TWD oyununda bile yüksek ayarlarda bu sorunu yaşıyorum, bu arada bazı oyunlarda komple bilgisayar drop yiyior, discord da drop yiyor aynanda , normalde 120-130 FPS aldığım oyunlarda 1-2 saniyeliğine 10 FPS e düşüyor ve oynanamaz hal alıyor.

Benim ve diğer arkadaşların dediklerini tek tek yapmanız gerekiyor.
https://i.hizliresim.com/qv3A5d.png
Benim tavsiyem Nvidia’ya mail at. Ben atmıştım ve sorunumu ertesi güne hallettiler. İyi şanslar.
Sistemimi yazmayı unutmuşum ;

Dizüstü kullanıcıyısıyım,
R5- M33O İ5-5200U Sisteme sahibim
Bu arada bilgisayarım 2.5 senelik bir bilgisayar ve bu sorunu son 1-2 aydır yaşıyorum öncesinde gayet güzel bir şekilde ilerliyordu.

https://i.hizliresim.com/qv3A5d.png

Sistemimi yazmayı unutmuşum ;

Dizüstü kullanıcıyısıyım,
R5- M33O İ5-5200U Sisteme sahibim

O zaman AMD’ye at diyebilseydim keşke. Çünkü bilmiyorum.
Sana kesin çözümüm git markanın servisine ver. Evet sen de akıl edebilirdin bunu ama eğer fan temizliği gerekiyorsa boşuna uğraşıcaksın bilgisayarla. Diyelim ki fan temizliği için değilse de onlar halleder.

Artı -1 Eksi
Malasef garantisi bitti
Bu arada sorununu mail ile nasıl halletiler? Gelip aldılar mı yoksa uzaktan çözüm mü yaptılar?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…