Arkadaşlar uzun bir süredir hearthstone oynuyorum ve battlegrounds modunda oynuyorum. Sorum sadece bu oyun kapsamında değil aslında genel. Oynamayanlar için söylüyorum bu oyun aşırı şans faktörü barındırıyor. Bu oyunu oynarken bir seviyeden sonra adil olmadığına inanıyorum. Rank sisteminde 6000 puanı geçtikten sonra oyun neredeyse tamamen değişiyor. Bu sadece rank seviyemin artmasıyla alakalı değil. Oyunu oynarken arkada açık olan bir uygulama var. Hearthstone Deck Tracker diye bir uygulama. Oynayanlar bilir. Bu her tur size kazanma ve kaybetme ihtimalinizi yüzdelik olarak verir. Bana ne kadar düşük oran verirse versin neredeyse çoğunda yeniliyorum. Karşı taraf kaybetse bile yiyebileceği en düşük hasarı yiyor. Şimdi burada önemli olan olay şu. Ben bu oyuna bir kuruş para vermiyorum. Bu oyunun da paraya göre benim kazanma oranımı düşürdüğüne inanıyorum. Bunu sadece bu oyunun yaptığına da inanmıyorum. Buna benzeyen her oyunun bu tip algoritmalara başvurduğuna inanıyorum. Bu sadece bir paranoyadan ibaret mi yoksa siz de bu ve benzeri olaylar yaşıyor musunuz? Özellikle bu oyunu oynayan arkadaşlar varsa belirtmelerini isterim. Reddit'te de benzer konulara denk geldim. Orada da bu konuyu savunan ve buna inanan insanlar var. Tersini söyleyenler ve bize "deli" diyenler de var.