@EgeN7GPU max 75, CPU 55-60 arası.
Kingston SNVS/500GB ssd kullanıyorum.
Bütün oyunlarda hatta masaüsütündede oluyor.
Sıcaklığı dediğiniz gibi kontrol edip yazıcam tekrardan.
Sıcaklık hocam. Kullanım değerleri ise GPU 80 ve üzerinde takılıyor. CPU 30 ve altında.
Yok hocam %100 dü sağlıkSSD sağlığında bir sıkıntı var mıydı?
Bu arada HWiNFO'da SSD sıcaklığını OSD'de göstermek için oynadığınız oyun hangi SSD'deyse şöyle yapabilirsiniz:
Eki Görüntüle 1502230
Güç kaynağı kaliteliyse ve görevini yapmışsa çok sorun olmaz fikrimce. Tabi bulunduğunuz bölgeye göre değişen elektrik kesintisi sonrası ani voltaj dalgalanmalarını da unutmamak lazım.Elektrik kesildi. Umarım parçalara bir şey olmamıştır.
Yanlış okumadıysam hem diğer oyunlarda hem de masaüstünde oluyor dediniz. Masaüstünde de donma tarzı şeyler mi yaşıyorsunuz? Bir de ne yaparken yaşanıyor, rastgele gezerken mi, dosya aktarırken mi yoksa boşta mı yapıyor?
Sıcaklıkları ve termal kısma olasılığını eledik.
Oyunlarınız ve işletim sistemi SSD'de kuruluysa tarif ettikleriniz sanki SSD'de olan bir arızaya işaret ediyor. Ne zamandır var bu olay?
Güç kaynağı kaliteliyse ve görevini yapmışsa çok sorun olmaz fikrimce. Tabii bulunduğunuz bölgeye göre değişen elektrik kesintisi sonrası ani voltaj dalgalanmalarını da unutmamak lazım.
FPS 300 iken her 20 saniyede bir 5'e düşmesi normal mi?
Önceki konunuzda 5 FPS gördüğünüzü söylemişsiniz, yüksek ihtimalle de GPU kullanımı 0 oluyor anlık olarak.
İşte burada PSU mu yoksa ekran kartı mı sıkıntılı onu bulmak lazım.
1 sene önce @ryuz4ki GameGaraj sisteminde tam da sizin tarif ettiğiniz gibi bir sıkıntı yaşamış.
R5 3600 RTX 3060 sistem oyunlarda FPS düşüşü oluyor
Sistemim: AMD Ryzen 3600 RTX 3060. Bu sistemi GameGaraj uzerinden aldım yaklasık 1 ay oldu FPS düşmesi sorunu yasıyordum ilk once bilgisayarcıya goturdum hiçbir sorunu yok dedi 1 hafta önce de gamegaraja gonderdim ve bugün aradım 3 gundur test ediliyormuş ama herhangi bir sorunla karşılaşmamşlar...www.technopat.net
Kendısınma sorunu çözdüyse belki geri dönüş yapar.
Bunlar dışında bir şeyle daha karşılaştım. Bakın aşağıdaki konuda attığım mesajda arkadaş da INNO marka RTX 3060 Ti kullanırken yine sizin tarif ettiğiniz masaüstü ve oyun sorunlarını yaşamış.
3060 Ti FPS düşmesi ve FPS düşüklüğü
Herkese öncelikle iyi geceler arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta kadar önce yeni bir bilgisayar satın aldım ve yayın açıyorum. Yayın açmadığım zamanlar Valorant'ta 330-400 FPS'leri görüyorum fakat yayına girdiğimde bu FPS değeri 200-300 gibi bir değere düşüyor hatta bazen sabit 150 alıyorum...www.technopat.net
@MessiLionel belki çözdüyse o da yardımcı olur.
INNO'nun bazı RTX 3060 - 3060 Ti modellerinde sürücü kaynaklı veya fiziksel olarak bir arıza mı var acaba?
evet gamegaraj yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yarar1 sene önce @ryuz4ki GameGaraj sisteminde tam da sizin tarif ettiğiniz gibi bir sıkıntı yaşamış.
R5 3600 RTX 3060 sistem oyunlarda FPS düşüşü oluyor
Sistemim: AMD Ryzen 3600 RTX 3060. Bu sistemi GameGaraj uzerinden aldım yaklasık 1 ay oldu FPS düşmesi sorunu yasıyordum ilk once bilgisayarcıya goturdum hiçbir sorunu yok dedi 1 hafta önce de gamegaraja gonderdim ve bugün aradım 3 gundur test ediliyormuş ama herhangi bir sorunla karşılaşmamşlar...www.technopat.net
Çözüldüğüne sevindim.Evet yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yarar.
Evet GameGaraj yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yararEki Görüntüle 1502533
Çözüldüğüne sevindim.
Ancak kafa karıştırıcı bazı noktalar var.
RAM'lere bakım yapılmıştır kısmı tamam. Yine tam olarak ne yapıldığını söylememişler RAM'lere ama kabul edilebilir.
Peki BIOS > hardware monitor kısmında PWM'in disable olması ne alaka? Hardware Monitor'de fan kontrolü mevcut, fanların PWM özelliği varsa açılabilir, bunun droplarla ne alakası var?
Öyle bir açıklama yazmışlar ki ne desem boş.Hocam sizce teknik servise göndermeli miyim?