Oyunlarda drop yemek SSD kaynaklı olabilir mi?

SSD sağlığında bir sıkıntı var mıydı?

Bu arada HWiNFO'da SSD sıcaklığını OSD'de göstermek için oynadığınız oyun hangi SSD'deyse şöyle yapabilirsiniz:

@EgeN7

SSD sağlığında bir sıkıntı var mıydı?

Bu arada HWiNFO'da SSD sıcaklığını OSD'de göstermek için oynadığınız oyun hangi SSD'deyse şöyle yapabilirsiniz:

Eki Görüntüle 1502230
Yok hocam %100 dü sağlık

@EgeN7 hocam dediğiniz gibi yaptım tekrar oyuna girdim. Max 49 derece gördüm. Zaten boşta 46 dereceydi. 3 derece arttı ama biraz daha oynayayım dedim belki o zaman artar diye, elektrik kesildi. Umarım parçalara bir şey olmamıştır.

Son düzenleme:
Yanlış okumadıysam hem diğer oyunlarda hem de masaüstünde oluyor dediniz. Masaüstünde de donma tarzı şeyler mi yaşıyorsunuz? Bir de ne yaparken yaşanıyor, rastgele gezerken mi, dosya aktarırken mi yoksa boşta mı yapıyor?

Sıcaklıkları ve termal kısma olasılığını eledik.

Oyunlarınız ve işletim sistemi SSD'de kuruluysa tarif ettikleriniz sanki SSD'de olan bir arızaya işaret ediyor. Ne zamandır var bu olay?

Elektrik kesildi. Umarım parçalara bir şey olmamıştır.
Güç kaynağı kaliteliyse ve görevini yapmışsa çok sorun olmaz fikrimce. Tabi bulunduğunuz bölgeye göre değişen elektrik kesintisi sonrası ani voltaj dalgalanmalarını da unutmamak lazım.

Hocam bu sıkıntı sistemi ilk aldığımda yoktu. Ama sonraki 1 ay içinde başladı. Masaüstünde oluyor ama herhangi bir şey yaparken oluyor örneğin arkada Discord ve Steam açıktı. Spotify'dan müzik değiştiriyordum bir anda sesler glitchlendi ve sistem dondu. Mouseum bile çok az hareket ediyordu. Bunun açık olan uygulamalarla bir alakası olduğunu sanmıyorum ki zaten bunu örnek olarak verdim. Her yaptığım şeyde oluyor.

Oyunlarımın çoğu SSD de kurulu fakat birkaç tanesi hard diskte kurulu. Ama bu sorun bütün oyunlarda oluyor. Özellikle ağır oyunlarda daha çok oluyor.

Şu elektrik kesilmesi konusunda, hocam PSU iyi midir bilmiyorum. GameGaraj'dan aldım sistemi. İçinde kendi PSU'su vardı. GameGaraj'da aigo marka PSU kullanıyormuş. Bendeki galiba aigo GP-650. birkaç konuya baktığımda idare eder diyorlardı ama emin değilim.

Önceki konunuzda 5 FPS gördüğünüzü söylemişsiniz, yüksek ihtimalle de GPU kullanımı 0 oluyor anlık olarak.

İşte burada PSU mu yoksa ekran kartı mı sıkıntılı onu bulmak lazım.

1 sene önce @ryuz4ki GameGaraj sisteminde tam da sizin tarif ettiğiniz gibi bir sıkıntı yaşamış.

FPS 300 iken her 20 saniyede bir 5'e düşmesi normal mi?

Kendisi sorunu çözdüyse belki geri dönüş yapar.

Bunlar dışında bir şeyle daha karşılaştım. Bakın aşağıdaki konuda attığım mesajda arkadaş da INNO marka RTX 3060 Ti kullanırken yine sizin tarif ettiğiniz masaüstü ve oyun sorunlarını yaşamış.

@MessiLionel Belki çözdüyse o da yardımcı olur.

INNO'nun bazı RTX 3060 - 3060 Ti modellerinde sürücü kaynaklı veya fiziksel olarak bir arıza mı var acaba?

Aynen öyle hocam GPU kullanımı 0 oluyor sonra tekrar yükseliyor. Ya PSU da sıkıntı var ya da INNO3D ekran kartımda.

evet gamegaraj yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yarar

Evet yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yarar.
Çözüldüğüne sevindim.

Ancak kafa karıştırıcı bazı noktalar var.

RAM'lere bakım yapılmıştır kısmı tamam. Yine tam olarak ne yapıldığını söylememişler RAM'lere ama kabul edilebilir.

Peki BIOS > Hardware Monitor kısmında PWM'in disable olması ne alaka? Hardware Monitor'de fan kontrolü mevcut, fanların PWM özelliği varsa açılabilir, bunun droplarla ne alakası var?

Evet GameGaraj yetkili servisine gönderdim sorunum çözüldü, belki işinize yararEki Görüntüle 1502533

Sağ olun hocam. Yani RAM'lerinizmi değiştirildi? Sadece BIOS'tan o ayarı yapsam düzelir mi? Teknik servise göndermeyi pek de istemiyorum çünkü ailemin firmaya olan güveni kırılacak sonra bana sinirlencekler.

Hocam sizce teknik servise göndermeli miyim?

Hocam sizce teknik servise göndermeli miyim?
Öyle bir açıklama yazmışlar ki ne desem boş.

Fanların PWM özelliklerini niye devre dışı bırakıyorlar ki? Anakart ile alakalı bir sorun mu vardı acaba.

Yoksa RAM mi?

Kasanız ve kullandığınız fanlar neydi bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…