Oyunlarda FPS düşmesi oluyor

RAZI

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GT 730
Anakart
Asus M5A78L-M LX REV X.0x
İşlemci
AMD FX 8120
Evet arkadaşlar, burada konular açtım. Kimisi SSD dedi, gittim değiştirdim. RAM testi yap dedi, yaptım, bir sorun yok. Yani anlamıyorum, çok garip. BIOS güncellemesini kontrol ettim, hiçbir sorun yok. Windows Update'e baktım, orada da gözüme çarpan bir şey yoktu. Sadece dikkatimi çeken şey, ekran kartı kullanımının %90'dan bir anda %30-50'ye düşmesi. İşlemci kullanımı ise %50-60 arası. Söyleyeceklerim bu kadar.

Ya hangi oyunlarda oluyor kısa ve öz Valorant'ta çok oluyor atıyorum 150 FPS alırken bir anda 50 30'a düşüyordu hani ben roleplay yapıyorum bir MTA giriyorum orada bile böyle bir sorun yani evet biliyorum eski bir ekran kart ama MTA gibi bir oyunda bunu yapması gerçekten çok garibime gidiyor.

Valorant, MTA, gibi oyunlarda oluyor genellikle GTA 5'te öyle bir sorunla karşılaşmadım şu anlık.
Çözüm çok basit hocam; bahsettiğiniz oyunlar işlemci oyunları işlemci yetersiz kalıyor.

Çözüm çok basit hocam; bahsettiğiniz oyunlar işlemci oyunları işlemci yetersiz kalıyor.
Valorant'ta 150 FPS alırken birden bire 50, 30'a düşmesi sadece işlemcinin yetersiz kalmasından kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Aslında işlemciyi yükseltebilir fakat o Anakart'ta ki en yüksek işlemciyi bilmiyorum. Anakart değişilebilir.

Evet arkadaşlar, burada konular açtım. Kimisi SSD dedi, gittim değiştirdim. RAM testi yap dedi, yaptım, bir sorun yok. Yani anlamıyorum, çok garip. BIOS güncellemesini kontrol ettim, hiçbir sorun yok. Windows Update'e baktım, orada da gözüme çarpan bir şey yoktu. Sadece dikkatimi çeken şey, ekran kartı kullanımının %90'dan bir anda %30-50'ye düşmesi. İşlemci kullanımı ise %50-60 arası. Söyleyeceklerim bu kadar.
En basit şekilde açıklamam gerekirse birkaç istisna dışında çok oyunucu oyunlar işlemci,tek oyunculu oyunlar ekran kartı kullanır hatta bu sebebten GTA 5 story mod daha çok fps alırken GTA online bazı kişilerde hiç açılmaz bile :)

velhasılıkelam;
Valorant : İşlemci
GTA Online : İşlemci
MTA : İşlemci
CSGO : İşlemci
...
böyle gidiyor yani tek oyunculu oyunlar da Ekran kartına bakıyor.

Valorant'ta 150 FPS alırken birden bire 50, 30'a düşmesi sadece işlemcinin yetersiz kalmasından kaynaklı değildir diye düşünüyorum. Aslında işlemciyi yükseltebilir fakat o Anakart'ta ki en yüksek işlemciyi bilmiyorum. Anakart değişilebilir.
hayır yetersiz kalmasından :)

Yıllarca aynı şeyleri yaşadım artık sanrılar ile değil yaşanmışlık ile konuşuyorum,tamamen işlemci ile alakalı tek diyebileceğim Allah en iyisini nasip etsin kardeşime.

En basit şekilde açıklamam gerekirse birkaç istisna dışında çok oyunucu oyunlar işlemci,tek oyunculu oyunlar ekran kartı kullanır hatta bu sebebten GTA 5 story mod daha çok fps alırken GTA online bazı kişilerde hiç açılmaz bile :)

velhasılıkelam;
...

Direk 50 ye düşmez.

FX serisi bir işlemci kullanıyorsunuz, çok ısınıyor mu?
Eğer çok ısınıyorsa ondan kaynaklı olabilir, hızını düşürüp throttle olmasına sebep olabilir, sıcaklık değerlerinizi kontrol eder misiniz?
Hangi CPU fanı kullanıyorsunuz ayrıca termal bakımlarını yaptınız mı yakın zaman da?

MTA'da bile olduğuna göre muhtemelen RAM'den kaynaklı değildir.

Yani sabit bir şey söylemek zor fakat 55 ile 75 arası diyebiliriz.

velhasılıkelam;
...

Bir çok oyun işlemci odaklı zaten Çok oyunculu / tek oyunculu konusunda pek fikrim yok. Tek oyunculudan çok oyunun hangi türde ve nasıl grafiklerde olduğu önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı