Oyunlarda görüntü bozukluğu

İşletim sistemi
Windows 10

ahmt198

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk başlarda hiç yoktu. Sonra Witcher 3'te olmaya başladı, daha sonra R6 de olmaya başladı. Belki başka zamanlar da oluyordur ama net şekilde denk geldiklerim bunlar oldu. Görüntü alamıyorum fotoğraf çekemiyorum çok hızlı oluyor videoda da belli olmuyor pek fazla en belli olan görüntüyü koyuyorum. Genellikle büyük oluyor Witcher'da olan gibi ama R6 de görüntülerdeki gibi küçük küçük de oluyor. Bazen tam ortadan kesiliyor gibi oluyor bazen renkli renkli üçgenler çıkıyor bazen kare kare oluyor. Driverlerim güncel. Onun dışında herhangi bir sıkıntı da yok sistemimde. Monitörde de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü her oyunda da olmuyor. Neden böyle oluyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

witcher3.png
 
Bana ekran kartında sorun varmış gibi geldi, garantisi devam ediyorsa yollayın.

Ayrıca tüm sisteminiz ne? PSU, işlemci, ekran kartı..?
Ryzen 5 3600X
Msi B550M PRO-VDH
Msi Gaming X Trio 2070 super
2x8 Corsair Vengeance RGB PRO 3600 Mhz CL 18
FSP Hyper K 700 700W 80+ EU PSU
KNG 500GB A2000 PCIe NVMe SSD (Windows bunda kurulu)
SanDisk 1TB SSD Plus (Oyunlarım bunda kurulu)

Ekran kartımla ilgili bi sorun olduğunu düşünmüyorum herhangi bi fps kaybı veya performans düşüşü mevcut değil. Overclock falan yapmıyorum bu arada onun bilgisini de vereyim.
 
Tamam, RAM'leri test etmekle başlayabilirsin, 2 tane varmış. Tek tek dene RAM'leri oyunlarda. Sonra monitör kablosunu değiştirebilirsin. Bu ikisi kolay olan.

Zor olan kısma gelelim:
Başka bir monitörle denemek.
Başka bir ekran kartı ile denemek.
Televizyona bağlayabilirim HDMI ile. Şuan Display Port ile kullanıyorum mevcut monitörümde. RAM'leri söküp tek tek denemekten bahsediyorsunuz değil mi? Herhengi bir program ile yapmayacağım o işlemi. Başka bir ekran kartıyla denemem şuan ki koşullarda mümkün değil. Onun dışındaki işlemleri uygulayıp size döneceğim. Teşekkürler.
Sanırım sorun kablo ile ilgili bir kez çıkarmak için zorlamıştım o zaman ucuna zarar verdim gibi gelmişti. Yada sokete zarar verdim bilmiyorum. Dediğim gibi her zaman olmuyor ama olması çok sinir bozucu şuanlık geçti bakalım.
 
RAM'leri söküp tek tek denemekten bahsediyorsunuz değil mi?

Evet.
Herhengi bir program ile yapmayacağım o işlemi.

Aslında MemTest86 programı ile test yapabilirsiniz ama çıkarıp tek tek denemek daha kolay bir işlem. Yine de daha kapsamlı bir test için deneyebilirsiniz:

Sanırım sorun kablo ile ilgili bir kez çıkarmak için zorlamıştım o zaman ucuna zarar verdim gibi gelmişti. Yada sokete zarar verdim bilmiyorum.

Umarım öyledir de size fazla masraf çıkarmaz.
 
Evet.


Aslında MemTest86 programı ile test yapabilirsiniz ama çıkarıp tek tek denemek daha kolay bir işlem. Yine de daha kapsamlı bir test için deneyebilirsiniz:



Umarım öyledir de size fazla masraf çıkarmaz.
Bir oyun R6 bir oyun da CS oynadım bi sorun olmadı eğer bir daha olursa kabloyu oynatacağım hasar vermiş olabileceğimi düşündüğüm kısımdan. Böyle sonuca varırım diye umuyorum :D
 

Geri
Yukarı