Oyunlarda Görüntü Kırılması

İşletim sistemi
Windows 10

Mursit

Hectopat
Merhaba herkese. Lenovo Legion Y740 17-ICHG model laptop kullaniyorum ve her oyunda goruntu ayarlarini ultra yapmama ragmen, goruntu surekli yirtiliyor. Bir turlu cozemedim. V-Sync aciyorum, kapatiyorum yine ayni. Anti-Aliasing ultra yapiyorum yine ayni. Sebebini bilen var mi?

Sistem:
  • i7 8750H
  • RTX 2070 MAX-Q Design
  • 32 GB RAM
  • WD SN70 512 GB SSD
  • Windows 10 Home

Son düzenleyen: Moderatör:
Anti Aliasing sorunu diyorlar bu soruna FreeSYNC monitor kullanmama rağmen ekranda yırtılma oluyor. Yüksek FPS almama rağmen sağ sol yaparken besbelli kasıyor. Tam olarak sizin durum da böyle mi?
Bende g-sync monitör kullanıyorum bende kasma olmuyor ama uzaktaki görüntüler kırık gözüküyor hiçbir şekilde duzeltemedim
1-G-SYNC aç
2-Oyun ayarlarında oyun içi fps sınırı diye bir seçenek olur onu görüntü temelli yap.
G-sync oyunlarda ve normal ekranda sürekli olarak açık ayarladım zaten ve FPS kilidi de işe yaramıyor

DSR ile monitörün doğal çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlük kullanmayı deneyin. Kırılmayı ciddi oranda düşürür ancak performans düşüşü de muhtemel.
bazi oyunlarda olmuyor mesela cs go gibi ama the long dark veya pubg de bu kirilmalar baya oluyor ki cozunurlukle alakasi yok diye tahmin ediyorum yinede tesekkurler bi bakicam dediginiz seye

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı