Oyunlarda Grafik Kartını Kullanamama

Kendi sitesinde eğerki paylaşmamışlarsa başka yerden bulmayı denemeyin. Teknik servisi arayıp ellerindeki en güncel versiyonu sitedekinden daha güncelse ancak o zaman kurun. Hatta en güncel versiyonu şuankiyle aynıysa onu tekrardan kurmayı deneyin. Ayrıca Win10'da Driver'ları indirip kurduktan sonra hala sonuç aynıysa oyunlarda aktif olmuyor ya da hata simgesi varsa ekran kartı chipseti arızalanmış olabilir. Garantisi bitikse bir bilgisayarcı ekran kartı Chipsetinin lehimlerini tekrar yapıp çare arayacaktır. Garantisi varsa hiç düşünme yolla bence. Garantisi yoksa ve yine de yollamak istersen Anakartı çok yüksek fiyata değiştirmeyi teklif edebilirler çünkü tamir ettiklerini hiç duymadım.
Garantisi biteli 1 yıl oldu neredeyse çevremdeki bilgsayarcılara götürmeyi düşünüyorum sizce onlar çözüm bulabilirmi?

Sorun oyun oynarken mi yoksa Windows güncelleme sonrası mı ortaya çıktı?
Yaklaşık 2 ay önce çok ısınmadan dolayı leptop şarj tutmuyordu ve şarj soketi değişti , değiştiren kişi windows 10 dan windows 8.1 yüklemiş.Sıkıntısız ekran kartını kullanıyordum 1-2 hafta önce bu sorun ortaya çıktı ekran kartını kullanamıyorum

Yaklaşık 2 ay önce çok ısınmadan dolayı leptop şarj tutmuyordu ve şarj soketi değişti , değiştiren kişi windows 10 dan windows 8.1 yüklemiş.Sıkıntısız ekran kartını kullanıyordum 1-2 hafta önce bu sorun ortaya çıktı ekran kartını kullanamıyorum
Öncelikle Other Device bölümündeki sürücülere sağ tıklayarak 'sürücüyü güncelle' işaretine basarak güncellemeleri yükleyin. Nvidia Experince uygulamasını indirip oyunlar bölümünden uygulamayı oyunlarınızı tekrar açmayı deneyin. Düzelmez ise oyunun dosyasını bulup (steam oyunları için Yerel disk C > Steam > Steamapps > Common > oyunun dosyasına girip > uygulamanın EXE dosyasına sağ tıklayıp > Özellikler) uyumluluk ayarından Windows 7 seçeneğini işaretleyip 'Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak' seçeneğine tik atıp uygulayın. Son olarak sağ tıklayınca Nvidia simgesi gelmeme sorununu uygulayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle Other Device bölümündeki sürücülere sağ tıklayarak 'sürücüyü güncelle' işaretine basarak güncellemeleri yükleyin. Nvidia Experince uygulamasını indirip oyunlar bölümünden uygulamayı oyunlarınızı tekrar açmayı deneyin. Düzelmez ise oyunun dosyasını bulup (steam oyunları için Yerel disk C > Steam > Steamapps > Common > oyunun dosyasına girip > uygulamanın EXE dosyasına sağ tıklayıp > Özellikler) uyumluluk ayarından Windows 7 seçeneğini işaretleyip 'Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak' seçeneğine tik atıp uygulayın. Son olarak sağ tıklayınca Nvidia simgesi gelmeme sorununu uygulayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz bu yöntemleri daha önce denemiştim fakat değişen bişey olmamıştı,sorun donanımsal olacağını düşünüyorum yarın bir bilgisayarcıya götürcem bakalım bulabilecekmi

Bazı dizüstü yazılımları özellikle orada bulunamayan aygıt sayısı baya fazla gözüküyor. En son işletim sistemleri ile stabil çalışıyor. Ne alaka diyecek olabilirsiniz. Mesela benim elimde 2013 yapımı bir dizüstü bilgisayar var. Bu dizüstü direk olarak Windows 8.1 olarak geldi. Ben buna o zamanlar Windows 7 görünümü hoşuma gidiyor diye Windows 7 yüklemiştim. Ağ sürücülerinden tut çoğu önemli donanımın sürücüsünü Windows 7'de algılamadı. Bilgisayar sağlayıcısı kısıtlama getiriyor olabilir. Size tavsiyem en güncel Windows 10 sürümünü temiz bir kurulum yapmanız olacaktır. Büyük ihtimale bu sorununuzu çözecektir.
Ayriyeten çoğu dizüstü sağlayıcısı kendi sitesinden sürücü sağlamak yerine Microsoft üzerinden artık çoğu sürücüyü sağlıyor.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı