Oyunlarda İşlemci Hızının Aniden Düşmesi

Cevap yazmadan önce yazılan diğer cevapları okuyun.

ThrottleStop kullanmak yapabileceği en kötü şey mi? Eğer ciddiyseniz iyiki okumamışım diye hak vereceğim kendime. Fazla gelen voltajı işlemcinin stabil çalışabileceği en iyi voltaj ile değiştirmek ne zamandır kötü bir şey oldu? Daha az güç demek daha az ısı üretimi demek.

ThrottleStop kullanmak yapabileceği en kötü şey mi? Eğer ciddiyseniz iyiki okumamışım diye hak vereceğim kendime. Fazla gelen voltajı işlemcinin stabil çalışabileceği en iyi voltaj ile değiştirmek ne zamandır kötü bir şey oldu? Daha az güç demek daha az ısı üretimi demek.
Intel'in mühendislerinde biraz zeka geriliği varmış kusura bakma biraz araştırdım işlemciye bol keseden veriyolarmış voltajı belki bir gün lazım olur demişler. Ata'mız boşuna dememiş Türk milleti zekidir, çalışkandır diye. Hey gözünü sevdiğim memleketim. Hatta geçen gazetede bir haber okumuştum yok canım o kadar da değildir demiştim ama doğruymuş meğer sen öyle yazınca aklım başıma geldi. Bu intel Sedaş ile anlaşma yapmış biz verelim voltajı verelim voltajı siz de bize işlemcilerdeki fazla verdiğimiz voltajın elektrik parasını ödeyin demiş. Selametle.

i5 8250U CPU , AMD Radeon r5 m330 GPU

İşlemcin normalde düşük güç tüketiyor. Yine de XTU veya ThrottleStop ile undervolt yapabilirsin. Tabi bunlardan önce termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapmanı veya yaptırmanı öneririm. Ardından undervolt yapıp sıcaklıkları daha da aşağı çekebilirsin. Undervolt ayrıca batarya kullanım süresini ve ömrünü uzatır.

İşlemcin normalde düşük güç tüketiyor. Yine de XTU veya ThrottleStop ile undervolt yapabilirsin. Tabi bunlardan önce termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapmanı veya yaptırmanı öneririm. Ardından undervolt yapıp sıcaklıkları daha da aşağı çekebilirsin. Undervolt ayrıca batarya kullanım süresini ve ömrünü uzatır.
3 ghz düşük güçmü ben disable turbo yapınca 1.8 oluyo

Frekans demedim. Güç diye kastettiğim normalde ve yükte harcadığı elektrik basit anlatmak gerekirse.
tamam anladım
eğer termal macun yenilemesi ve fanl
arı temizletmeden yaparsam ne olur zaten bilgisayar yeni daha 1 sene fln oldu
termal macun yeniletmeden ve fanı temizletmeden undervolt yapsam ne olur
arkadaşlar bi sıkıntı daha var az once throttle stop u açıp bi undervolt nasıl yapılıyo diye bakıyım dedim undervolt yapmamama rağmen işlemci 1.6 ghz de sabitlendi pc yi 4 kez yeniden başlattım bi işe yaramadı
samamdır 1.6 da kalmasını bir şekilde hallettim ama 3.3 ghzlerde ve oyun oynarken süreklü bu 0.4 0.8 lere düşüyor undervolt yapmam lazım bu yuzdende fanı temizlemeden termal macun değiştirtmeden yapsam ne olur

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı