Oyunlarda neden kürtçe dil desteği yok?

Kürtlerin pratikte özerkliği yok, Orta Doğuya yayılmış ve unutulmuş bir toplum. Dünya Kürtleri tanımıyor. Kaç Kürt oyun satın alıyor veya oyun oynuyor ki. Konu Türkiye olsa bile gördüğün gibi Türkçe konuşuyorsun, hatta bu yazdığın forum bile Türkçe. Belki 20-30 yıl sonra bu dediğin mümkün olabilir.

Son düzenleme:
Tanzanya'daki hadza kabilesi için hadzaca eklesinler. Sonuçta adamlar azınlık bile olsa bir toplumu tamamen yok sayamayız değil mi?

Hocam ön yargili davraniyorum kusura bakmayin ama sirf Kürt'lere nefretinizden böyle mi davraniyorsunuz yoksa mantik çerçevesinde mi böyle diyorsunuz? Talep demek o dilin eklenmesi demek zaten adamlar talebe göre iş yapiyor fakat gün gelir o kabilede bilim çagi kategorisine ulaşir insanlari bilgisayarlara akin ederler onlar icinde dil çikarilmasi gerekir. Bosnakça konuşan adam veya kuzey Makedonya'li adam hala slavakça konuşmak zorunda değil mesela.

Hocam ön yargili davraniyorum kusura bakmayin ama sirf Kürt'lere nefretinizden böyle mi davraniyorsunuz yoksa mantik çerçevesinde mi böyle diyorsunuz? Talep demek o dilin eklenmesi demek zaten adamlar talebe göre iş yapiyor fakat gün gelir o kabilede bilim çagi kategorisine ulaşir insanlari bilgisayarlara akin ederler onlar icinde dil çikarilmasi gerekir. Bosnakça konuşan adam veya kuzey Makedonya'li adam hala slavakça konuşmak zorunda değil mesela.
Herhangi bir nefretim yok merak etmeyin mantık çerçevesinde böyle diyorum. Adamlar Türkçeyi dahi sayılı oyunlara ekliyorlar birde düşünüp aaa hadi ya bu oyuna da Kürtçeyi ekleyelim sonuçta onlar da bir halk der mi demez mi? Bunun olma ihtimali sizce yüzde kaç? Hadi o adamlar yine oyunu satın alıyor o Makedonyalılar vs. bunlar alıyor mu? Kaç tane orjinal oyunu alan Kürt gördünüz yoksa hepsi şu kafada mı "Beleş varken neden para vereyim?" Dediğim gibi bir nefret yok ancak aklımızı biraz kullanırsak saçma olduğunu anlayabiliriz.

Herhangi bir nefretim yok merak etmeyin mantık çerçevesinde böyle diyorum. Adamlar Türkçeyi dahi sayılı oyunlara ekliyorlar bir de düşünüp AAA hadi ya bu oyuna da kürtçeyi ekleyelim sonuçta onlar da bir halk der mi demez mi? Bunun olma ihtimali sizce yüzde kaç? Hadi o adamlar yine oyunu satın alıyor o makedonyalılar vs. bunlar alıyor mu? Kaç tane orijinal oyunu alan Kürt gördünüz yoksa hepsi şu kafada mı "beleş varken neden para vereyim?" dediğim gibi bir nefret yok ancak aklımızı biraz kullanırsak saçma olduğunu anlayabiliriz.

Dediginiz doğru tabii fakat doğru olan tüm halklarin diline yer vermek bu da imkansiza yakin bir şey o yüzden geleneksel diller olan Almanca İspanyolca İngilizce konulup birakiliyor. Fakst ilerideki teknoloji ile artik Kürt Türk tüm dillerde oyun görürüz umarim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı