Oyunlarda neden Türkçe dil seçeneği yok?

• Konuyu başlatan lanje
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 81
  • Görüntüleme 5.014

lanje

Megapat
Daha fazla  
Türkiye pazarı bu kadar küçük mü? Neden Türkçe dil seçeneği olmuyor, dublajı geçtim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 299
Türkiye pazarı bu kadar küçük mü? Neden Türkçe dil seçeneği olmuyor, dublajı geçtim.

Şahsen benim için sıkıntı değil. Korsan indirdiğimde Türkçe yaması varsa kullanıyorum yoksa da dublajsız oynuyorum.

Korsanın fazla kullanılması bahane. Bu bir sebep olsaydı Rusça dil desteği de Türkçe kadar az olmalıydı.

Evet, bu kadar küçük. Dünya'da toplam 25-30 milyon civarı satmış oyunlar burada 50 bin tane satılırsa başarı olarak görülüyor.

50 bin AAA yapımlarda zor rastlanan bir sayı. Türkiye'de fiyatlar ve "oyunlara para mı verilir?" ciler yüzünden maalesef satışlar daha da kötü.

Multiplayer oyunlarda bile bize, bizim Rus'lara baktığımız gibi bakıyorlar. Örneğin Türkiye'ye özel server açın diyor Avrupa'lı oyuncular. Çoğu forumda adımız hileci oyuncular olarak geçiyor. Bu sebeble bazı MMORPG oyunlarında Türkiye üzerinden giriş bile yapılamıyor. Engellenmiş ülke olarak geçiyor.

Sence? Satışların en az, korsan oynanma oranlarının en büyük olduğu ülkelerden birisi olduğumuz için olmasın?

Ben sebebinin bu oldugunu düsünmüyorum. Zira Ispanya ve Polonya gibi ülkelerde de cok korsan icerik kullaniliyor. Buna ragmen neredeyse tüm oyunlarda her iki ülkenin de dilleri mevcut.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı