İşin orasını ben de anlamadım. Xbox One S'e sahibim, hiçbir oyunda FPS düşmesi falan yaşamıyorum.
Tesisata baktıramadım, baktırıcam yakında. Öncesinde bir regülatör almayı düşünüyorum. Yabancı forumlarda "kirli elektrik" dolayısıyla bunun yaşandığı, bir UPS veya regülatör ile çözülebileceği söylenmiş, bilemiyorum.
Başka bir şey deneyecek gücüm kalmadı inanın, şuanki bilgisayarımı 3000-3500 bandında satıp i31000fli bir sistem alıcam sanırım çünkü çıldırmak üzereyim. Yeni sistemde de olursa artık yapacak bir şey yok. Düzeleceğine inanıyorum ama bakalım...
Hastalik gibi bu meret resmen. Muhtemelen her 10 PC'den 6'si yasiyordur bu sorunu. Ama herkes bizim gibi takmiyor. Beni en cok korkutan ise bu problemin bende basladigi zaman, yani 2019 Ocak itibarıyla basladigini dusunmeme ragmen, 2-3 yil kadar oncesine uzamasi... Ve sanki takilmayacak bir şey mis gibi hickimse bu konuyu takmiyor. En nefret ettigim olayda her yeni oyun yukledigimde(zaten 1 yildir yuzune bakmadim yep yeni pcnin) acaba olacak mı diye korkmam... Bu psikoljide oyun oynanirmi kardesim? Toplu sekilde buyuk sirketlere sikayet atmak gerekiyor herhalde. Sorun hangisindeyse bulsunlar kendileri. Bilgisayar muhendisleri bile bulamiyor neredeyse. Biz nasıl bulalim? Ve arkadaşlar guvenin bana sorun yazilimsal (microstutteringden bahsediyorum. Bendeki sorunu brebir yasayanlara ait tabii ki). Donanimsal olabilecek her test yontemini denedim. Yani belki donanimdir diye kendinizi parcalamayin.
Dostum sorunlarımız aynı bile olamayabilir, sadece biz sorunu açıklayamıyoruz diye aynı zannediyoruzdur. Bende ki sorun mesela FPS yüksek ama akıcı olmaması, bilgisayarda bir gecikme olması, FPS oyunlarında ateş ederken kasması vs. 1 gün önce bu sorun yoktu yatıp kalkıyorum bilgisayarı açtıgımda bu sorunla karşılaşıyorum ve dediğiniz gibi her zaman bu olacak bu yaşanıcak hissiyatı insanı çileden çıkartıyor.
Başka bir şey deneyecek gücüm kalmadı inanın, şuanki bilgisayarımı 3000-3500 bandında satıp i31000fli bir sistem alıcam sanırım çünkü çıldırmak üzereyim. Yeni sistemde de olursa artık yapacak bir şey yok. Düzeleceğine inanıyorum ama bakalım...
Dostum sorunlarımız aynı bile olamayabilir, sadece biz sorunu açıklayamıyoruz diye aynı zannediyoruzdur. Bende ki sorun mesela FPS yüksek ama akıcı olmaması, bilgisayarda bir gecikme olması, FPS oyunlarında ateş ederken kasması vs. 1 gün önce bu sorun yoktu yatıp kalkıyorum bilgisayarı açtıgımda bu sorunla karşılaşıyorum ve dediğiniz gibi her zaman bu olacak bu yaşanıcak hissiyatı insanı çileden çıkartıyor.
Mesela yürüyorum, oyundaki yerlere bakıyorum mesela önümde tahta var, D ye basarak sağa doğru gidiyorum ve o piksellerde yırtılma hissediyorum kasma hissiyatı doğuyor. Ya anlatamam ya arkadaşımla beraber denedik bu ne böyle nasıl oynuyosun ne kadar iğrenç bir şey dedi.