Oyunlarda sürekli gecikme oluyor

Alfabiski

Centipat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar. CS:GO ve Valorant oynuyorum. FPS'im ikisinde de 300+, monitörüm 165 Hertz. Fakat oyunlarda gecikme alıyorum, laglı oynuyorum oyunu. Sanki V-Sync açıkmış gibi. Sürücülerim güncel, sistem tamamen güncel. Ben kendimce sorunu tespip ettiğimi düşünüyorum. Forumdaki kardeşlerime abilerime danışmak istedim. Super Online internet kullanıyorum, internet üzerinden test ettiğim de 55 download, 6-7 upload alıyorum bunda da sıkıntı yok, aldığım pingde 9. bunda da sıkıntı yok. Oyuna giriyorum oyunda damping değerlerim olması gerektiği gibi, packet loss yok. Fakat şöyle oyunda ki klavye fare eylemlerinde gecikme var. Yani mesela Valorant'ta bani atmak kolay, bani atarken saçmalıyor karakter o lagı çok rahat hissediyosunuz fareyi oynatırken bile. Telefonun internetine bağlandığım zaman internet biraz kötü telefonun haliyle ama yine de oyun akıyor lag inanılmaz azalıyor. 4. katta oturuyorum internet DSL kablosu bina girişinden dışarıdan bilmem kaç metre kabloyla direk bir odanın camından modeme kadar geliyor, kablonun devamında da 1 metre ek var DSL girişi için sanırım emin değilim. Elektrikcilerden almış olduğum 2 farklı CAT 6 kablosu denedim. Modemim de Archer V300 TP-Link. Fazla bilgim olmadığı için modem kaybaklı mıdır, bina kablosu kaynaklı mıdır neden kaynaklıdır yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
Kablonet'ten Comnet'e geçtim o dediğin sorunu ben de yaşıyorum maalesef.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FPS oyunlarinda V-Sync G-SYNC FreeSync kesinlikle kapalı olması gerek. Benim tahminimce sizin monitörün input lag değeri fazla olduğu için tuş basma hareketleriniz geç tepkmiye uğruyor.
 
Moustan kaynaklı olabilir usb 3 e takılı olduğuna emin ol.
Bütün girişlerde aynı farklı mouselerde denedim sağol yorumun için
FPS oyunlarinda V-Sync G-SYNC FreeSync kesinlikle kapalı olması gerek. Benim tahminimce sizin monitörün input lag değeri fazla olduğu için tuş basma hareketleriniz geç tepkmiye uğruyor.
Monitörüm acer kg241qs ve pek güvenmiyorum haklı olabilirsin
 
Başka çözüm olarak da farenin yazılımı varsa eğer indirip response time ayarları oluyor onu 1ms çekmen gerek öylede çözülebilir.
Çektim reis, yazılımsal olarak baya şey biliyorum ben de o tarz basit şeyleri hep yaptım. Sağolasın. Sorunum tam olarak giriş gecikmesi zaten, ya da internet kaynaklı. Belki anakart olabilir emin değilim denemediğim bir şey kalmadı cünkü
 
Çektim reis, yazılımsal olarak bayağı şey biliyorum ben de o tarz basit şeyleri hep yaptım. Sağ olasın. Sorunum tam olarak giriş gecikmesi zaten, ya da internet kaynaklı. Belki anakart olabilir emin değilim denemediğim bir şey kalmadı cünkü.

Bu arada monitörüne baktımda bana göre gerçekten çok kötü tepkime süresini Ultra hızlı yapınca ekran resmen bulanıklaşıyor izlediğim videoda.
 
Bu arada monitörüne baktımda bana göre gerçekten çok kötü tepkime süresini Ultra hızlı yapınca ekran resmen bulanıklaşıyor izlediğim videoda.
Evet kapalı, normal, ve expert modu var reis. Kapalı yapınca fare döndürürken hersey birbirine giriyo acık yapında mouse hızlanıyor tepki olara bu seferde sağa sola dönüşlerde gözüm seçemiyor hiç bir şeyi.
Ekran kartın neydi
5600x işlemci, ekran kartı 1050 ti şu anlık idare ediyorum ama fps yüksek hep. 1060 da kullandım 2 ay kadar
 

Yeni konular

Geri
Yukarı