Çözüldü 1080p monitörde çözünürlüğü 720p yapınca siyah bar oluşuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali Gümrah

Centipat
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Valorant ve CS:GO'da en düşük çözünürlükte oynuyordum. Tam ekran yaptığımda herhangi bir sorun yaşamıyordum. Ama bugün bilgisayara herhangi bir değişiklik, eklenti yapmamama rağmen bugün düşük çözünürlükte eskisi gibi sağlıklı bir şekilde tam ekran yapamıyorum. En düşük çözünürlük tam ekran seçeneğini seçtiğimde en yüksek çözünürlükte tam Ekran'a geçiyor. Ancak ben en düşük çözünürlüğü pencereli tam ekran veya pencereli seçeneklerinde oynayabiliyorum ve etrafta siyah barlar çıkıyor.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-01-21 at 16.20.29.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-21 at 16.20.29.jpeg
    145,9 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2022-01-21 at 16.20.30.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-21 at 16.20.30.jpeg
    150,5 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Formatlık bir şey söz konusu değil. HD Graphics'in denetim masasından "Ölçeklendirme" ayarını "Tam Ekran Ölçeklendir" yapman gerekiyor.
Ekranın 1080p ama sen 720p olarak ayarladığından oluyor sanırım. Çok eskiden başıma gelmişti. Hatırlamaya çalışıyorum çözümünü. Hatırlarsam yazarım çözümünü.
 
Senin değiştirip değiştirmemen önemli değil. Şu anlık aklıma gelenler; Masaüstüne gel, boş bir yere sağ click at, görüntü ayarları de ve çözünürlüğü kontrol et (önerilene al). Aynısını Nvidia veya AMD hangi markanın ekran kartını kullanıyorsan onun denetim masasından yap. Daha sonra oyuna gel, çözünürlüğü görüntü ayarlarındaki veya AMD/NVİDİA denetim masasındaki önerilen/doğal ayara al. Böylelikle sorunun çözülmüş olması lazım, aksi takdirde şunu da deneyebilirsin; oyundayken (çözünürlük önerilende olacak) ALT + TAB yap. Düzeliyorsa eğer üzgünüm sürekli böyle yapmak zorunda ya da format atmak zorundasın sorun buysa eğer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin değiştirip değiştirmemen önemli değil. Şu anlık aklıma gelenler; masaüstüne gel, boş bir yere sağ Click at, görüntü ayarları de ve çözünürlüğü kontrol et (önerilene al). Aynısını NVIDIA veya AMD hangi markanın ekran kartını kullanıyorsan onun Denetim Masası'ndan yap. Daha sonra oyuna gel, çözünürlüğü görüntü ayarlarında ki veya AMD/NVİDİA denetim masasında ki önerilen/doğal ayara al. Böylelikle sorunun çözülmüş olması lazım, aksi takdirde şunu da deneyebilirsin; oyundayken (çözünürlük önerilende olacak) alt + Tab yap. Düzeliyorsa eğer üzgünüm sürekli böyle yapmak zorunda ya da format atmak zorundasın sorun buysa eğer.

Ekran kartım yok. Intel HD Graphics.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı