Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Yok?

Daha fazla  
Bakıyorum da kurulum yaptığınız 10 oyundan 8'inde Türkçe dil desteği yok. Hemen hemen Arapça, Çince, Japonca, Rusça, Almanca, Hintçe hepsi var. Ama Türkçe yok. Neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan kullanım sayısı azalıp, satın alma çoğalırsa, Türkçe dil desteği de çoğalır.
Korsan kullanan bir kesme hitap etmek ne kadar doğru? Adamlar haklı.

Türkçe dil desteği korsanın olmadığı PlayStation'a özel oyunlarda uzunca bir süredir var, üstelik yeri geliyor sadece altyazı olarak değil dublaj olarak da çıkabiliyor.

Olaya genel olarak bakıldığında son yıllarda korsanın emek hırsızlığı olduğunun farkına varılmaya başlandı ve indirimli dijital oyunlara ulaşım daha kolay oldu. Buna bağlı olarak da The Witcher 3 çıkışından uzun süre sonra resmi olarak Türkçeleştirildi, Battlefield 1 Türkçe olarak çıktı, Uplay Türkçe oldu ve son olarak Rainbow Six Siege Türkçe oluyor.

Son düzenleme:
Korsan kullanım sayısı azalıp, satın alma çoğalırsa, Türkçe dil desteği de çoğalır.
Korsan kullanan bir kesme hitap etmek ne kadar doğru? Adamlar haklı.

Bu düşünce aslında tam olarak doğru değil. Rusya buna çok güzel bir örnek.

Korsan kullanımın azalması oyunların Tükçe destekli gelme ihtimalini arttırsada asıl sorun Türkçe'nin bir dünya dili olmaması ve bizim diğer ülkelerde ki imajımız. :)

Çoğu insan gibi bende zamanında korsan oyun oynardım. Fakat gün geçtikçe oyunları parayla almaya başladım ve yüzlerce oyunu satın aldım. Emek hırsızlığı yapsak bile belirli müddetten sonra parasını veriyoruz. :)

Bunun sadece korsanin azalmasiyla cogalmasiyla alakasi yok. Zira gecmise gore ulkemizde korsan kullanimi ciddi sekilde azaldi ama hala daha buyuk oyunlarin cogunda goremiyoruz. Bizden cok daha dusuk orijinal oyun satin alma oranina sahip ulkelere bile dil destegi gelirken bize gelmemesinin tek sebebi bu degil.

Oncelikle Turkce'nin evrensel olarak cok bir degeri olmadigindan ve bunun da firmalarin isine geldiginden etkisi var.

BF1'de Turkce dil destegi var diyorsunuz da o oyunda Turk ve Osmanlilar gecmese bu destegin gelecegini saniyor muydunuz? Osmanli askerlerinin Turkce dublajini bile ozensiz yapan bir EA sirketi var karsinizda. Bir nevi zorunluluktan geldi bu destek.

Yine de eskiye gore artis esirgenemez. Umudumuz daha da yukselmesi yonunde.

Bu olaya nasıl tavrımızı koyacağız. Toplu bir şekilde isyan çıkartıp Steam'e yazalım. Türkçe dil desteği olmayan oyunları almayacağız şeklinde toplu bir e-mail atalım. Haber olsun konumuz. :) Olmayacak şey mi hayal ediyorum?

Bu olaya nasıl tavrımızı koyacağız. Toplu bir şekilde isyan çıkartıp Steam'e yazalım. Türkçe dil desteği olmayan oyunları almayacağız şeklinde toplu bir e-mail atalım. Haber olsun konumuz. :) Olmayacak şey mi hayal ediyorum?

İngilizce öğren, hiç uğraşma böyle şeylerle... :)

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı