Oyunlarda Uzaktaki Nesneler Titriyor

Osmandrmc

Decapat
Girdiğim her oyunda titreme sorunu. Girdiğim her oyunda anti-aliasing sorunu. Tüm ayarlar Ultra Anti aliasing Ultra ama yok arkadaş. Resmen bir şey kenar yumuşatmaya izin vermiyor. Neredeyse tüm yolları denedim. Nvidia denetim masasından ayarları fulledim, Nvdia Inspector ile anti aliasing ayarlarını açtım, Vsync kapalı-açık yaptım fark etmedi,tüm oyun ayarlarını fulledim gene değişmedi. Windows 10 güncel. Sürücüler Experience ile güncel. Bir sürü yazı okudum forumlarda. Hepsi aynı dertten müzdarip. Çaresi yok, onu da geçtim neden olduğunu bile bilinmiyor. Sorun 1-2 hafta önce başladı. Ekran kartımı 1050Ti ile değiştirdim bundan 3-4 ay önce eski kartta da böyle problem yoktu. Yani birdenbire oldu.

Buradaki video ile sorunu anlayabilirsiniz,tam olarak benim sorunum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemim: GTX 1050Ti
8GB RAM
i7-4790 CPU-3.60 GHz
Monitör: 1920-1080 60 Hz
Gerçekten çok kötü görünüm veriyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım Sağolun.Peki birşey soracağım ben bu sorunu windows 10da yaşamaya başladım windows 8 de böyle bir sorun yoktu en azından denemek için geri alsam?birde dikkat ettim bazı youtube videolarında hatta akşam televizyondaki haber kanallarında da farkettim titremeyi.Acaba benimmi gözüm bozuk diye kafayı yedim.sonra baktı arkadaşlar harbiden titriyor.Virüs resmen vallahi virüs

Hocam yemin ediyorum aynı hisleri paylaşıyoruz. Sorunların aynılarını yaşıyorum yaklaşık 2 senedir böyle. Oyunlarda herşey titriyor. Önceleri yoktu. Ve enteresan olanı hemen hemen aynı zamanlarda televizyondaki bazı nesnelerinde titremeye başlaması.
Aynı sorun bende de var artık kafayı yemek üzereyim hiç bir yerde çözümüde yok nasıl bir derttir bu sistemden tiksinmeye başladım artık

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
( videodaki kasma video kaydından dolayı, oyunda herhangi bir kasma olmuyor.)

Ekran kartım : Asus RX470 4GB GDDR5 256Bit AMD Readon DX12
Monitörüm 60 Hz bağlantı DVI
işlemci Intel i5 6402P soket 1151 2.8ghz 6mb ön bellek 14nm
anakart Asus B150m Pro gaming ddr4 2133mhz vga&hdmi
Gskill 2x 8gb RipjawsV DDR4 2400 Mhz CL15 1.2V single ram

Bulan olsa para istese verecem yani o derece.
1440p yada 2160p monitör kullan ve mutlaka VA panel olsun. Oyunlarda Anti-Aliasing seviyesini maksla. Bu şekilde çok daha az rahatsız edici seviyeye inecektir. Hatta ve hatta yeni nesil oyunlarda, özellikle Anti-Aliasing seviyesinin çok yükseler de olduğu oyunlar da sorun tamamen ortadan kalkacaktır.

Denendi ve de onaylandı.

1440p yada 2160p monitör kullan ve mutlaka VA panel olsun. Oyunlarda Anti-Aliasing seviyesini maksla. Bu şekilde çok daha az rahatsız edici seviyeye inecektir. Hatta ve hatta yeni nesil oyunlarda, özellikle Anti-Aliasing seviyesinin çok yükseler de olduğu oyunlar da sorun tamamen ortadan kalkacaktır.

Denendi ve de onaylandı.
Hayır ben illa 2k da oynamak zorunda mıyım? Saçma degil mi sence ? Ekran kartından verim alamadan kullanıyoruz.. Ben AA fullersem FPS im düşecek ama normal şartlarda bu sorun olmasa en düşükte bile oynayabileceğim kötü görüntü olmadan.. Yıllanmış bir ekran kartım var mesela geçenlerde onu takmıştım ve en çok gözümü yakan LoL de TFT ye girdim orda grafik en düşük ve en yüksek de olsa hiç bir şekilde tirtiklanma olmadi.. Bende bu sorun HD 7870 ile başladı. 1 gün hiç bir sorun olmazken ertesi gün bu tirtiklanma oldu.
Yoksa VSR aç oyna öyle de gidiyor tirtiklanma ama 4k da oynarsan..

Hayır ben illa 2k da oynamak zorunda mıyım? Saçma degil mi sence ? Ekran kartından verim alamadan kullanıyoruz.. Ben AA fullersem FPS im düşecek ama normal şartlarda bu sorun olmasa en düşükte bile oynayabileceğim kötü görüntü olmadan.. Yıllanmış bir ekran kartım var mesela geçenlerde onu takmıştım ve en çok gözümü yakan LoL de TFT ye girdim orda grafik en düşük ve en yüksek de olsa hiç bir şekilde tirtiklanma olmadi.. Bende bu sorun HD 7870 ile başladı. 1 gün hiç bir sorun olmazken ertesi gün bu tirtiklanma oldu.
Yoksa VSR aç oyna öyle de gidiyor tirtiklanma ama 4k da oynarsan..

Yok ben VSR da denedim. 1080p VA panel monitör de VSR ile 1440p yapıp. Orijinal 1440p VA panel bir monitör ile kıyaslama yaptım ve gözle net görülebilir bir biçimde Orijinal'in tırtıklanmayı yok ettiği kadar edemediğini gözlemledim VSR'ın. Nede olsa çakma çözünürlük değil mi? Çakmasının, orijinali ile aynı kaliteyi verebilecek olması beklenemez zaten.

Ve evet, maalesef "lanetliler" olarak buna mecburuz. Güçlü bir sistem yaratıp. Yani, 1440p de zorlanmadan oyunları oynatabilecek bir sistem. Ki bu sistemler günümüzde 2060 Super + ryzen 5 3600X kombinasyonu ile başlıyor ve 9.000 TL aşşağısı toplamak zor bu, 1440p için başlangıç olan sistemi. Yanına da kaliteli bir 2k monitör. Nereden baksan 11500 TL'lik bir masraf. Ki bu masrafı etmek, sorunu ortadan kaldırmıyor. Yalnızca, daha az rahatsız edici seviyeye geriletiyor.

Önümüzde iki seçenek var gibi duruyor. Ya, masraf edip daha az rahatsız olacağız. Yada, rahatsızlıği sinir köklerimize kadar hissedeceğiz. Ben, masraf edenlerdenim ve gerçekten de çok fazla rahatsız olmuyorum artık. Hatta, yalnızca dikkat edersem görebildiğim tırtıklanmalara alıştım bile diyebilirim. Masraf edemeyenlere sabır diliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı