Oyunlardan zevk alamıyorum

Hocam sıkılıyorsanız oynamayın silmeye ne gerek var. Bende eskiden çok oyun oynardım. Bilgisayarım kötü olduğu için çok çeşit oyun oynamadım genellikle belli başlı oyunlarda 1k+ saatim vardı. Keşke iyi bir bilgisayarım olsa da her oyunu oynasam diyordum. 2 yıl önce güzel bir bilgisayar aldım. Bir kaç ay oyun oynadım ve sıkılmaya başladığımı farkettim. Aslında çok az oyun bitirmiş biri olarak oynayabileceğim bir sürü oyun var. Steam'den aldığım oyunlar, Amazon Prime hediyeleri, Son 2 yılda Epic Gamesin dağıttığı oyunlar falan. Ama gel gör ki 10-15 dakika Rocket League, ETS 2 dışında hiçbir şey oynamıyorum. Sadece müzik dinleme, technopat, ekşi sözlük vesaire. Bunlarda tabi bilgisayara girersem oluyor çünkü oyunu geçtim son 1-2 yıldır bilgisayardan sıkılıp bırakmaya başladım. Sizde öyle yapın. Oyun oynamaktan sıkılıyorsanız oynamayın. Bilgisayardan sıkılıyorsanız yapabileceğiniz onlarca aktivite var.
 
Bilgisayara cidden zarar veriyorlardı 1 TB diskten sadece 86 GB boş alanım vardı hepsini sildim maalesef biraz geç kaldınız hocam.

rdr.jpg


Ama hiç pişman değilim cidden yaza kadar şu RDR2 ve GTA 5'in hikayesini bitirirsem 220 GB yer açılır ve biraz daha oyun yüklerim. Yorumlardan da yola çıkarak ben anladım ki öyle 10-15 oyun yüklemeye gerek yok 3-5 tane kaliteli oyun olsun yetiyor. Son zamanlarda sadece kütüphanemde dursun diye oyun alıyordum fuzuli masraf hiç gerek yok. Şu CS:GO lanetinden de kurtulabilirsem gerçekten kaliteli zaman geçirebileceğime inanıyorum.
 
Güzel kardeşim, meramını anlıyorum.
Şu an ben de aynı durumdan muzdaripim.
Neredeyse bütün zevkli oyunları bitirdim zamanında, şu an oynamak için oyun arıyorum misalen; ama 5 dakika sonra sıkılıyorum.

Bunun nedeni, vücudun yaydığı dopamin hormonunun tüketilmesinden kaynaklıdır; dopamin reseptörlerinden kaynaklı.
Yani dünyanın en zevkli oyununu dahi oynasan, biraz sonra sıkılırsın.
O nedenle biraz zevkinden kıs...
İnci sözlükte "hayatınızı kökten değiştirecek olan şey" adlı bir başlık var; çözüm olacağını düşünüyorum...
 

Geri
Yukarı