Oyunları çağımızın vebası olarak görenlere ne denmeli?

Şöyle diğim bizim İngilizce hocasının kızı 8.sınıf kıza bilgisayar oyunu yasak ama TV serbest Netflix dahil anlamıyorum acaba TV ile oyunun farkı ne herhalde Witcher oynayalım dediğimizde ileride dizisi var diğecekler ve şu sıkıntı ülkemizde kitap okumayan dayılar harry potter büyü günah yasaklansın diyor ve o çocuk uyuzmuş ne gerek var oyuna diyen.

Günümüzde çoğu oyun bağımlılık yapıcı Online oyunlar oynanıyor heleki Türkiye'de kim Call of Duty serisini falan hikayesiyle adam gibi bitiriyor. Herkes Online popüler olan oyunları oynuyor toplumun büyük kesimi böyle yapıyor.

Evet sorum aynen bu. Bir okul grubunda oyun turnuvası yapılmak istendi ve aynen bunu dedi arkadaş. İşte Online eğitim zaten gözlerimizi bozuyor bir de çağımızın vebası oyunlara turnuva mı yapalım benzeri bir şeyler. Ya cidden böyle dinozorlar kaldı mı dedim içimden. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bence de çağımızın vebası bırakamıyorum.

13 yıllık hayatımda toplam oyun sürem o kadar yoktur.

13 yıllık hayatın varmış zaten ne zamandır oynuyorsundur da 5K saatin olacak.

Bence de çağımızın vebası bırakamıyorum.

13 yıllık hayatın varmış zaten ne zamandır oynuyorsundur da 5K saatin olacak.
13 yıllık hayatımda toplam oyun sürem o kadar yoktur
Çoğu kişi csgo da falan yapıyor o kadar saat 1000+saat falan bence oyunlar sadece arada sırada oynanmalıdır. Online oyunlarda bağımlılık yapıcı potansiyele sahip olduğu için ya tüm arkadaşlar toplanıp bir arada 10 kişi falan oynayacaksanız beraber özel oyun modunda yada oynamayacaksanız online oyunlar kadar zaman çalıcı oyun türü yok. Online oyunların para kazanma mantığı bile bağımlı yap insanları rekabete sok oyunda uzun süre geçirsin ve içerik satın alsın. Lakin AAA hikaye oyunlarında bu mantık yok başlangıçta emeğe saygı olarak paranı verir satın alırsın ondan sonra oyunu bitirene kadar oynarsın. 50-100 saat ne kadar ömrü varsa lakin oyunları hayatın merkezine koymak yanlış dışarı çıkmak yerine evde oyun oynamayı tercih ediyorsan bu yanlış sorumluluklarını yerine getirmiyorsan oyun oynuyorsan bu yanlıştır.

Çoğu kişi CS:GO'da falan yapıyor o kadar saat 1000+saat falan bence oyunlar sadece arada sırada oynanmalıdır. Online oyunlarda bağımlılık yapıcı potansiyele sahip olduğu için ya tüm arkadaşlar toplanıp bir arada 10 kişi falan oynayacaksanız beraber özel oyun modunda ya da oynamayacaksanız Online oyunlar kadar zaman çalıcı oyun türü yok. Online oyunların para kazanma mantığı bile bağımlı yap insanları rekabete sok oyunda uzun süre geçirsin ve içerik satın alsın. Lakin AAA hikaye oyunlarında bu mantık yok başlangıçta emeğe saygı olarak paranı verir satın alırsın ondan sonra oyunu bitirene kadar oynarsın. 50-100 saat ne kadar ömrü varsa lakin oyunları hayatın merkezine koymak yanlış dışarı çıkmak yerine evde oyun oynamayı tercih ediyorsan bu yanlış sorumluluklarını yerine getirmiyorsan oyun oynuyorsan bu yanlıştır.

Çoğu kişi öyle zaten inkar etmezsin herhalde. Bence hikaye oyunları rekabetçiler kadar eğlenceli değil sadece AAA hikaye oyunu oynayan insanların Online oynayacak kadar yetenekli olmadığını düşünüyorum.

Çoğu kişi öyle zaten inkar etmezsin herhalde. Bence hikaye oyunları rekabetçiler kadar eğlenceli değil sadece AAA hikaye oyunu oynayan insanların Online oynayacak kadar yetenekli olmadığını düşünüyorum.

Online oyun yetenek işi değildir. Çalışma işidir herkes mouse hakimiyetinde ustalaşabilir o kadar uzun zaman oynarsa ve oynarken mouse hakimiyeti konusunda çalışırsa esporcu olabilir.

Evet sorum aynen bu. Bir okul grubunda oyun turnuvası yapılmak istendi ve aynen bunu dedi arkadaş. İşte Online eğitim zaten gözlerimizi bozuyor bir de çağımızın vebası oyunlara turnuva mı yapalım benzeri bir şeyler. Ya cidden böyle dinozorlar kaldı mı dedim içimden. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Evet teknoloji çağıyız ve bu tarz şeyleri çok seviyoruz. Benim görüşüm tabii ki oyunlar oynanmalı ama kendimize limit koymalıyız. Veliler ve öğretmenler ders çalışmamamızın sebebini oyunlar olarak görüyor. Bu garip eğitim sisteminde bir sorun bulamıyorlar hatta destekliyorlar...genelde öğretmenlerin yanında oyundan bahsetmemeye çalışırım.

Evet teknoloji çağıyız ve bu tarz şeyleri çok seviyoruz. Benim görüşüm tabii ki oyunlar oynanmalı ama kendimize limit koymalıyız. Veliler ve öğretmenler ders çalışmamamızın sebebini oyunlar olarak görüyor. Bu garip eğitim sisteminde bir sorun bulamıyorlar hatta destekliyorlar...genelde öğretmenlerin yanında oyundan bahsetmemeye çalışırım.

Ben şahsen oyun oynayacaksa ileride olacak çocuğumun arkasında dururum lakin önce oyun oynamak dışında yapabiliceği daha iyi aktivitelere yönlendirmeye çalışırım.
Ve dahi bir çok online oyun oynayan kişi rekabette bile doğru düzgün çalışmıyor tembellik yapıyor mesela türkiyede online oyun oynayan çoğu kişiye baksak rekabete giriyorsa kendini geliştirmeye çalışmıyordur. Sadece rekabet maçı at dur. Bir sezonda 100-200 tane at dur. Sonra gelişmeyi bekle.
Mesela kim aimlab girip her gün hedefindeki noktaya gelmek için mouse hakimiyetini geliştirmek için 2+saat çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı