Oldukça eski P5KPL-AM SE anakarta sahibim. Artık yeterli olmadığından dolayı işlemci ve zaten bozulmuş olan ekran kartımı değiştirme kararı aldım.
Pek bütçem olmadığı için R7 240, R7 250 civarı kartlara bakıyorum. R7 250 nin 2 GB DDR3 ve 1GB GDDR5 sürümleri var. Anakart eski olduğu için DDR3 ve GDDR5 arasındaki fark yansır mı? Çok yüksek sistem gerektiren oyunlar oynamıyorum zaten. Anakart değiştirme imkanım yok.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Anakartın daha yüksek bir kartta görüntü almaya izin vermeyeceğini düşünüyorum. Çünkü araştırdığım kadarıyla bu anakarta GTX 1050 takan birinin görüntü alamadığını okumuştum.
Aslında R7 250X destekliyor mu emin değilim. Hatta R7 250'den de emin değilim.
Evet Core 2 Quad Q9550 2.83 GHz 4 çekirdekli 12 MB işlemci ile MSI R7 250 DDR3 2GB OC modelini ASUS P5KPL-AM SE anakartta sorunsuz bir şekilde yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Böylece sorum cevaplanmış oldu teşekkürler.