P6200 laptopta işlemci nasıl yükseltilir?

mamilanka

Attopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, blogta yeniyim. P6200 işlemciye sahibim Acer 52 47Z model laptop için işlemci upgrade yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz? Neredeyse hiç bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.

Görseldeki işlemcilerden bir tanesi teoride olması gerekir , diğer şartları güney köprsü chipset ve biosun da desteklemesi gerekir . Bu yüzden elinde hazır bir işlemcisi bulunan bir pc tamirhanesinde denetmen daha uygun olacaktır.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_2.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 34
Öncelikle herkese merhaba, blogta yeniyim. P6200 işlemciye sahibim Acer 52 47Z model laptop için işlemci upgrade yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz? Neredeyse hiç bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.
Soket olarak uyumlu işlemcilerin resmini ekledim. Ama hangilerini bios destekler bilmiyorum. İnternette çalışan örneklerini bulmak lazım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250217_165007_Chrome.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 29
Tdp degeri ayni olan ilk nesil islemciler ile degisebilir. Acer 5247z cpu upgrade diye aratirsaniz nette daha ayrintili biligler bulunur.

Bir ara aynı işlemciye sahip laptop işlemcisini i3-380M ile değiltirdim gayet iyi oldu. CPU-Z ile bakman yeterli, eğer Socket Rpga yazıyorsa kendin yaparsın, BGA ise biraz zor ama %99 pinli yapıdadır.

Teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğumuz chipset ve diğerleri ile ilgili olarak maalesef teknik bilgiye sahip değilim anladığım kadarıyla yeşil yazılı olan tüm CPU ile uyumlu teorik olarak bilgi için teşekkür ederim.

Bir ara aynı işlemciye sahip laptop işlemcisini i3-380M ile değiltirdim gayet iyi oldu. CPU-Z ile bakman yeterli, eğer socket rpga yazıyorsa kendin yaparsın, BGA ise biraz zor ama %99 pinli yapıdadır.

Cevap için öncelikle teşekkür ederim 988 pin yapısına sahip biraz el becerisine sahibim teknik bilgim her ne kadar olmasa da araştırmayı seviyorum internette araştırdığıma göre i7'ye kadar destek alabiliyorum 740 qm destekliyor olarak görüyorum tabii ki teoride.

Hayır hocam QM serisi işlemcilerin çalışacağı garanti değil, TDP değeri farklı ve harici ekran kartı gerekir.

Hayır hocam qm serisi işlemcilerin çalışacağı garanti değil, TDP değeri farklı ve harici ekran kartı gerekir.

Biraz daha araştırma yapmam gerekiyor belli ki TDP değerini kontrol ederim takıldığım bir şey olursa foruma geri dönerim teşekkür ederim tekrar.

Biraz daha araştırma yapmam gerekiyor belli ki TDP değerini kontrol ederim takıldığım bir şey olursa foruma geri dönerim teşekkür ederim tekrar.
Aşağıdaki forumdan da destek alabilirsin. Burdaki adamlar bios modlama da profesyonel. Bende laptop işlemcisi yükseltirken burdan yardım almıştım. Bios imajını istiyorlar, yazılımsal olarak destekleyip desteklemediğini söylüyorlar. Anakarttan resim atarsan da tdp olarak kaldırıp kaldırmayacağını söylüyorlar. Kendi konumu da örnek olarak ekleyeyim.
Forum
Konu

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Merhaba dostlar, cihazın şu andaki yüklü olan Pentium 6200 işlemcisini i7 740QM ile yükseltmek istiyorum fakat şu andaki işletim sistemi 8.1 upgrade yapıldıktan sonra chipset ile ekran kartı arasında herhangi bir uyumsuzluk oluşur mu veya Windows 10 11 kurabilir miyim? İşlemci dışında 8 GB 4+4 olmakla birlikte 1600 MHz RAM 256 GB SSD eklenecek. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250222_184035.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250222_184043.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250222_184054.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…