Packard Bell Easynote TM85 BIOS Recovery

Mahabad

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar... Elimde Packard Bell Marka Easynote TM85 model bir notebook bulunuyor. Cihazın bios güncellemesinde meydana gelen hata sonucu BIOS'u silindi ve cihaz açılmamaya başladı. Güç tuşuna basınca HDD ışığı kesik kesik yanıp sönüyor ve cihaz bu şekilde kalıyor. Kesin çözüm anakart değişimi ya da BIOS çipine tekrar yükleme yapmak ama bunlar maliyetinden dolayı son çare gibi gözüküyor. Bu yöntemler dışında usb bellek ile bios recovery yapmak mümkünmüş. Bazı İngilizce ve Türkçe kaynaklarda anlatımları gördüm fakat kaynaklarda bahsedilen Crisis Disk programını kullanmayı bir türlü beceremedim. Windows 10 kullanıyorum ve program hata verip işlemi gerçekleştirmiyor. Uyumluluk modlarını ve yönetici olarak çalıştırmayı denedim ama fayda etmedi. Konu hakkında bilgisi olan, programın kullanımını tam olarak bilen ya da başka program önerebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle oluyorsa sorun biosta değil windows 10 dan veya nvidianın son sürümünden kaynaklanıyor.

@4TRE Hocam sorun BİOS kaynaklı. Güncellemeden sonra böyle oldu. Daha doğrusu yarım kalan güncellemeden sonra.
@Siyah Martı XP kurar denerim de 2 lik flash bulmak zor hocam. Yazdığınız sayfayı inceleyeceğim. Teşekkür ederim.

Tam net gözükmüyor videoda ama ona benzer. Güç tuşuna basınca önce bir fan sesi ardından disk kullanım ışığı kararsız kesik kesik yanıyor ve öyle kalıyor. Bilgisayarda Windows 10 kurulu olmadığından direk eledim o seçeneği.

BIOS işi yarım kaldıysa sistem brick olmuştur ama bazen garip şeyler de olmuyor değil.
BIOS'un tam güncellendiğini ama sistemin açılmadığını varsayarsak:
Batarya ve fişi çıkartıp 10 dk. bekleyip sonra açmayı dene istersen. Kolaydaysa BIOS pilini çıkarıp onu da aynı sürede bekletmeyi deneyebilirsin.

Sorun kesinlikle BİOS kaynaklı hocam. Fiş ve batarya çekili dün akşamdan sabah kadar bekledi, BİOS pilini çıkarmayı denemedim ama temizlerken hatırladığım kadarıyla pili çıkarmak için komple kasayı dağıtmak gerekiyor. Brick için önerebileceğiniz bir yöntem var mı anakart değişimi dışında ?

Yok.

Yaklaşım olarak sahip olduğun sistemi belirterek google'da araştırabilirsin, bazen özel çözümler olabiliyor. BIOS Recovery by Crisis Disk for Packard Bell LJ65
Syf 174'e bak. Kendi modelin için var mı gene araştırırsın.
Verdiğim ilk link ile bunu incele. İlk linkte olmazsa şöyle yap böyle yap tarzı tecrübe aktarımları var.

Bendeki cihaz Acer 5741g ve 5742g ile aynı anakarta sahipmiş bulabilirsem onlarla ilgili dokümanlara da bakıyorum. Verdiğiniz linkleri de inceleyeceğim yanıtlar için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı