Merhaba Arkadaşlar
Packard Bell Easynote TS 11 HR 704TK Laptobum Windows 7’de düzgün çalışırken Windows 10’da yavaş çalışıyor. İşim için kullandığım Photoshop Lightroom programında mavi ekran verip kapattı kendini ve ekranda “MEMORY MANAGEMENT” uyarısı vardı. 2. Nesil i7 2.2 Ghz işlemci, 8 GB DDR3 RAM, GeForce GT540M 2 GB ekran kartı olmasına rağmen verdi bu hatayı. Kime sorsam çatır çatır çalıştırması lazım diyorlar. Windows’un kendi içindeki denetleme programları ile RAM ve HDD denetlemesini yaptırdım ve sağlam çıktı. Grafik Tasarım ve Video Kurgu için bir PC toplayacağım ama ryzen 3000 serisini beklememi söylediler. Beni bu laptobun biraz daha idare etmesi için nasıl yükseltmeler yapmalıyım acaba bir de bu “memory management” hatası neyin nesidir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
SİSTEM ÖZELLİKLERİ AYRINTILI İSTEYENLER İÇİN
| İşlemci Türü | : Intel Core i7 |
| İşlemci Hızı | : 2.20 GHz |
| Sabit Disk | : 500 GB |
| Bellek | : 8 GB |
| Harici | : |
| Ekran Kartı | : NVIDIA |
| Ekran Kartı Modeli | : GeForce GT 540M |
| Ekran Kartı Hafızası | : 2 GB |
| Ekran Boyutu | : 15.6" |
| Ekran Çözünürlüğü | : 1366x768 px |
| İşletim Sistemi | : Win 7 Home Premium |
DİPNOT:
Windows 10’a geçmek istememin sebebi ise Adobe Photoshop Lightroom programını Windows 7’de çalıştıramamamdır. Önceden portable olanını kullanıyordum formattan sonra şimdi o da çalıştırmamaya başladı. Nihai olarak 10’a geçmek zorunda kaldım.