Pahalı mouse pad vs ucuz mouse pad

Arkadaşlar olayı çok yanlış anlamışlar.. Mouse pad'lerin çeşitleri vardır, speed, control gibi. Ama genel olarak fiyatı arttıran tasarım, malzeme kalitesi ve işçiliktir. Ucuz bir pad ile pahalı bir pad benzer yüzeye sahip olabilir fakat birinde yüzeyde minimal hatalar varken diğerinde yok denecek kadar azdır ve her yerinde eşit, düzenli bir hareket vardır. Tabii en sonunda işin içine tasarım ve firmanın tercihleri giriyor ortaya pahalı veya ucuz bir ürün çıkıyor.

Gidip versace sweatshirtte lc waikiki sweatshirttele farkı ne ikiside işi görüyor demek. Kaliteyi, speed-hybrid-control, neme karşı dayanıklı olması, stopping poweri, uzun ömürlü olması, xsoft-soft-medium sertlik gibi bir sürü çeşit var. İlgin yoksa insanlar neden aliyolar diye sorgulamak saçma hobi bunlar.

Kullanım süresi - malzeme - çözünürlük hassasiyet değeri gibi çok farklı sebepleri ile fiyat değişimi oluşur. Bu arada firmaların arge yatırımı da içinde bulunur. Birçok firma görsel ve işlevselliği benzer olup, yarı fiyatında olan ürünlere denk gelebilirsiniz.

Tabii ki kişisel kullanım ve ihtiyaca göre de değişir.
Şu an Logitech'in 200TL'ye aldığım Mouse'unu kullanıyorum. Ses seviyesinin yüksekliğinin yanı sıra, ekrandaki objelerdeki hassasiyet ayrı bir sıkıntı ama maliyet konusu.

Yapacağınız işe göre değişir.
Ucuz kablosuz bir mouse ile oyundan alacağınız zenk ile, aynı fiyat bandında kablolu bir farenin vereceği memnuniyet de farklıdır.
Bana para verip kullanmam için "tracball" da versen işime yaramaz. İşkence olur. Bazı kişilerde onsuz iş yapamıyor.

İmkanınız var ise, oyun oynarken 1-2 saat bile olsa oynama süreniz; kablolu ve 2000DPI üstü mouse ile alacağınız oyun zevki, şu an benim kullandığım mouse ile asla aynı olmaz.

Benzer şeyler pad için de geçerli. 5000TL'ye aldığınız bir fareyi 100 liralık bir pad de kullanmak, o fareye ve kendinize işkence etmek olur.

satışı - üretimi - stoku kalmamış T400 Mouse'umun zevkini veren mouse yok 😎

uygun fiyata F24 / USB / Q klavye bulsam satın alırdım. Kişisel kullanım amacı farkı.

Hocam konunun anlattıklarınızla hiç alakası yok :) biraz yeri gelmişken mouseımı konuşalım girişi olmuş sizinki.

Daha önceden dandik bi mouse ile dandik bir mouse kullanıyordum. Tabi o zamanlar insan üst kaliteyi kullanmayınca bilemiyor..Sonra mouse'u değiştirdim, ardından mousepad'i değiştirdim ve aradaki farklı ciddi şekilde hissettim. Özellikle rekabetçi oyunlar oynuyorsanız o zaman daha fazla hissedebilirsiniz.

Ucuz mousepadlerde mesela yıkama ayrı bir sorun olarak karşınıza çıkıyor. Ben hep düz siyah mousepad kullandım. Ucuz olanda makineye atıp yıkadığınız zaman yanlarda açılma ve kat izi yapıyor (makinede sıkışmasından kaynaklı). Bir de kenarlarında dikişler olmadığı için açılma yaptı. Fakat kaliteli olanda alt tabanlığı kalın, kenarlarında dikişler var. Dolayısıyla ne yanlardan açılma yaptı ne de kat izleri oluştu. Daha uzun kullanım ömrü salıyor tabi.

Gidip versace sweatshirtte lc waikiki sweatshirttele farkı ne ikiside işi görüyor demek. Kaliteyi, speed-hybrid-control, neme karşı dayanıklı olması, stopping poweri, uzun ömürlü olması, xsoft-soft-medium sertlik gibi bir sürü çeşit var. İlgin yoksa insanlar neden aliyolar diye sorgulamak saçma hobi bunlar.
İlgim yok zaten ama neden aldıklarını sorgulamıştım. Hani burası tartışma yeri ya, insanlara yardımcı olma yeri ya hani. Eğer işin yardımcı olmak değilse yazma bu konuya oldu bitti arkadaşım ☺️.

Yeni konular

Geri
Yukarı