Palio motorda su eksiltmesi nasıl anlaşılır?

xthelara

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Sosyolog
Merhaba arkadaşlar, benim 2004 model Fiat Palio 1.2 el speedgear 16W benzin+LPG'li tam otomatik model bir aracım var. 2024 yılı Kasım ayında satın aldım. Acemiliğim çıksın diye satın aldım çok da memnunum minik tırtılımdan. 197 bindeydi satın aldığımızda şu an 207 binde. 10 bin km yol yaptım. Yalnız aracı sadece kullanıyordum bakımını falan hep abim yaptırdı. Ancak aracı aldığımızdan beri araba motorundan su kaçırıyor. Bildiğimiz hiçbir arızası yok, bakımları tam. Hiç yolda falan hararet de yapmadı. Abim su ekliyor bir 500-600 km gittikten sonra kontrol ettiğimizde bayağı su eksilmiş oluyor. Az önce abimle bakmasaydık biraz daha yol yapsam conta yiyecekmiş. Aracı park ettiğimde falan sürekli kontrol ediyorum ancak yerde su veya herhangi bir şey olmuyor. Sizce bu neden olur ve aracımın su eksilttiğini nasıl anlayabilirim? Bilen ya da bu işlerden anlayan biri yardımcı olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Tamirciye götürüp baktıracaksın. Motorda çatlak olabilir veya hortumlarda yırtık delik olabilir.

Almadan önce her şeyine baktırmıştık, aldıktan sonra fark ettik bu durumu. Ama hiç damlatmıyor gibi çünkü park ettiğim yerlere dikkatlice bakıyorum hiç su veya herhangi bir şey damlamıyor. Hortumlarda yırtık olabileceğini abim de söyledi, belki aynı durumu yaşayan vardır diye sormak istedim.

Motor çalıştığı zaman eksiltiyorsa ya buharlaşarak azalıyordur ya da motora su kaçıyordur ki o daha kötü. Her halükarda baktırmanız lazım.

Araçta beyaz duman çıkıyorsa büyük ihtimal conta değişme zamanı gelmiştir silindirlere karışıyordur. Motor yağını çubuktan kontrol edin. Simsiyah değilse yada akıcı kıvamda değilse motor yağına karışıyordur ki bu çok tehlikeli. En büyük ihtimal azar azar devir daim pompasından kaçırıyordur. Motor ısınınca blok genleşir ve su damlatır.

Motor çalıştığı zaman eksiltiyorsa ya buharlaşarak azalıyordur ya da motora su kaçıyordur ki o daha kötü. Her halükarda baktırmanız lazım.

İnşallah dediğiniz gibi motora su kaçmıyordur, yakın zamanda baktıracağız. Abim anlamaya çalışıyor şu an nereden kaçırdığını. Az önce su ekleyip çalıştırdım, bir iki tur da attık azalma olmadı ama belki buharlaşıyordur.

Araçta beyaz duman çıkıyorsa büyük ihtimal conta değişme zamanı gelmiştir silindirlere karışıyordur. Motor yağını çubuktan kontrol edin. Simsiyah değilse ya da akıcı kıvamda değilse motor yağına karışıyordur ki bu çok tehlikeli. En büyük ihtimal azar azar devir daim pompasından kaçırıyordur. Motor ısınınca blok genleşir ve su damlatır.

Beyaz duman çıkmıyor hiç. Motor yağını da ara ara kontrol ediyoruz. Az önce de kontrol ettik abim iyi yağı güzel dedi normal yağı da inşallah motor yağına karışmıyordur. Peki dediğiniz devir daim pompasından kaçırma durumu nasıl oluyor acaba? Ben her seferinde altına bakıyorum aracın hiç su veya herhangi bir şey göremiyorum. Nasıl anlayabilirim bir yolu var mıdır?

Damla damla kaçırıyordur, daha yere damlamadan buharlaşıyordur. Lifte kaldırmadan görünmeyebilir.

Çok teşekkür ederim tekrar bakmaya çalışacağım ama dediğiniz gibiyse anlayamam muhtemelen, zaten öğrendim abim bir 5. defa gösterdi suyuna bakma olayını. Artık biliyorum, inşallah kaçırmıyordur minik tırtıl :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı