Palit 3080 OC ekran kartına termal ped ve macun önerisi

Mert Furkan

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartımı alalı 2 gün oluyor. Memory sıcaklığının bu kadar yüksek olduğunu bilmeden satın aldım. Anladığım kadarıyla mining yapılmış bir kart. Bu sıcaklık dereceleri beni çok rahatsız ediyor. Kartın termal pedleri hakkında araştırma yapıyorum ama kaynaklar az ve birbirinden farklı. Fabrika verisine göre 0.75mm termal ped kullanıldığı yazıyor. Kullanıcılardan birkaçı 1mm kullandığını ve her şeyin normal olduğunu söylerken bazıları 0.8'de bile orijinal ped kadar performans vermediğini söylüyor. İzlediğim bir videoda da kullanıcı 1mm kullandığında kartın 100 dereceleri gördüğünü sonrasında 2mm kullanıp sıcaklığı 20 30 derece düşürdüğünü söylüyor. Anlayacağınız çok fazla bilgi kirliliği mevcut ve ne yapacağım hakkımda çok bir fikrim yok sizlere danışmak istedim. Daha öncesinden bu karta müdahale etmiş birileri bana bir yol gösterebilirse, kullandığı termal ped ve macun önerisinde bulunabilirse çok sevinirim teşekkürler. Aşağıda 0.75mm bulduğum termal ped hakkında da bilgi sahibi varsa çok sevinirim.

1691171922238.png

Bilgisizliğimden soruyorum; %99 GPU load da %60 fan hızı normal mi? Daha önce denemedim de bunun cpu gibi ayarlanan bişeyi yokmu ordan arttırın. Bence sıkıntı burda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı