Papara hesabından izinsiz para çekildi

Papara o konuda sıkıntı. Bi ara hiç twitchde alışveriş yapmamış olmama rağmen 1500tl çekmeye kalktı. İyi ki nakit yoktu yoksa GG. Twitch kara para zamanlarıydı.

Hocam paranızı hep birikim hesabında tutun çekemezler, harcayacağınız zaman harcayacağınız miktar kadarını birikim hesabından çekersiniz.

PC üzerinde ödemeleri nasıl yaptınız? Örneğin Gpay'e kart bilgilerini kaydederek sadece CVV girerek yaptıysanız kart bilgilerinin çalınma ihtimali düşük. Google tokenları özeldir ve kart bilgileri ödeme yaptığınız sitede saklanmaz. Eğer siz bir siteye kart bilgilerini elle girdiyseniz suçlu illa da sizin PC'de olmayabilir. Web sitesinde veri sızıntısı olabilir. Ödemelerinizi mümkünse hayalet kart ile yapın onun iadeleri kart kapansa bile hesabınıza düşer.

Bir de fiziksel çalınma olayını ciddiye alın derim. Kartı geçtiğiniz fiziksel cihazda skimmer olabilir.

Yanlış hatırlamıyorsan buradaydı birkaç sene önce birisi kartından yüklü miktarda oyun itemi vs alındığından şikayet etmişti. Sonunda kartı küçük yaşta akrabasının çalıp oyun itemleri aldığı anlaşılmıştı.

Hocam şuanda bütğn kartlarını iptal et ve hemen müşteri hizmetlerini ara durumu bildir.

Birden mesaj gelmeye başladı, 10 defa falan denemişler. En son para kalmadığı için çekilemedi. Çekilen yer "PayRange Mobile" diye bir yer gözüküyor. Hayatımda ilk defa duydum. Ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarımda herhangi bir virüs olduğunu zannetmiyorum. Bugün taratmıştım ve bilinmeyen bir şey indirmedim.

Eki Görüntüle 2485744
Dün benimde başıma geldi şimdi gördüm bence bu papara ile ilgili sorun olabllir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-07-07-58-39-75_54e470555223d9cf2d95a0b1d7343730.jpg
    Screenshot_2025-05-07-07-58-39-75_54e470555223d9cf2d95a0b1d7343730.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 62
Dün benimde başıma geldi şimdi gördüm bence bu papara ile ilgili sorun olabllir mi?
Hocam sizin kart bilgilerini çalmışlar Walmart ya da onu taklit eden bir şey ile kartınızı boşaltmaya çalışmışlar. Kartı iptal etmenizi ve üstteki arkadaşların dediği gibi internette sanal kart ile alışveriş yapmanızı öneririm.

Birden mesaj gelmeye başladı, 10 defa falan denemişler. En son para kalmadığı için çekilemedi. Çekilen yer "payrange Mobile" diye bir yer gözüküyor. Hayatımda ilk defa duydum. Ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarımda herhangi bir virüs olduğunu zannetmiyorum. Bugün taratmıştım ve bilinmeyen bir şey indirmedim.

Eki Görüntüle 2485744

https://payrange.com/ kullanılan para boşaltma taktiği bu site gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı