Paper trading gerçeği ne kadar yansıtıyor?

Mamığ

Centipat
Yer
Kahramanmaraş
Abilerim, bir yıla yakın süredir trading view üzerinden paper trading yapıyorum. Oldukça da başarılıyım. 1000 dolara getirecek şekilde paper hesabı resetleyip girişiyorum. Parayı al sat yaparak 4 saatte 6 milyon yaptığım oldu ama bunu eksiye düşüp yüklü miktarda alarak yaptım. Yani 1000 dolar sınırını dinlemediğim deneysel girişimlerimde.

Gerçek hayatta eksiye düşüp büyük miktarda kripto alabileceğimi sanmıyorum ama sormaya değer. Güvenlik amacıyla mı düşemeyiz eksiye, yoksa cidden sistem izin vermiyor mu? Deney sürecim, eğitimim halen devam ediyor ve gerçek paramı bir sene daha yatırmam. Ama o zamana kadar eksiye düşerek, biraz riskli davranıp parayı kazanıp kazanamayacağımı merak ediyorum. Eğitimimi buna göre şekillendireceğim ve sizden gelen yanıtlara göre sınırı aşmadan veya en riskli yolu seçerek devam edeceğim.

Teşekkürler üstatlarım.

Eksiye düşmek derken pozisyonun stop olmadan ekside olması mı? yada stop olması mı? bakiyenin tamamen bitmesi mi? tam anlamadım.

Paper trade yapmanın amacı zaten strateji geliştirmek değil mi? Eğer kendi stratejinde kazanabiliyorsan bundan sonra reel trade'e geçiş yapmak lazım.

Ben de henüz acemiyim. Ufak miktarlarda oynuyorum. Halen yeterince özgüvenim yok ve kendime kanıtladığım sağlam bir stratejim yok.

Ama şunu biliyorum. Kasa yönetimi ve analizin gücü herşey demektir. Tabi kaldıraçlı işlemlerden bahsediyorum. RR sistemini kullanmaya çalışıyorum.

Bazen biraz yüklü girince bile psikolojim etkileniyor bu yüzden 1 dolar gibi en ufak seviyede giriyorum. Alıştıkça ve kazandıkça tabi kasa yönetimi ile daha yüksek oranlarda girişler yapabilirim umarım. Ama zor iş ve çoğunluğun kaybetti bir durum. Zaten kolay olmasını da kimse beklememeli.

Belki de bana göre değil ve başarısız olacağım ancak en azından yüklü meblağlar kaybetmeyeceğim. Zamanında şansın yardımı ile boğada girip spotta güzel kazanmıştım. Ama boğa piyasası ve kaldıraç bambaşka.

Eksiye düşmek derken pozisyonun stop olmadan ekside olması mı? Ya da stop olması mı? Bakiyenin tamamen bitmesi mi? Tam anlamadım.

Ustam ben sana göre car cahil kaldım :D tek yaptığım paper trading hesabından alıp satmak. Sadece grafik okuyorum. Bir de Instagram'da denk geldiğim, 3 ay teste tabi tuttuğum ve artık başarısına inandığım bir yöntemim daha var. 18 basacağım günü bekliyorum :) önümüzdeki sene, YKS bittikten 1,5 ay sonra 18 olacağım. Belki de ailemin sınavdaki performansımdan kaynaklı sinirini kazanmaya başladığım para ile mutluluk ve gurura dönüştürürüm :D

Soruya gelince, abi bakiye kısmında direk eksi yazıyor. Hem de alım sırasında. Sayı doğrusunda gibi, sınırsız şekilde eksi para yazarken alıma devam edebiliyorum. Bu çok doğru gelmedi ve sormaya karar verdim. Yoksa herkes güvenilir bir sinyali kullanıp milyonlar kazanmaz mıydı? Bana paper Trading'e özel bir durum gibi geldi. Hani tam sayıyla alıp satmak için. En başta tam sayılar kolaya gelir belki, eksiye düşme durumunda basitçe eksi sayı gösterir falan. Öbür türlüsü cidden saçma geliyor. Gerçi Trading View hesabı açıp onun üzerinden alıp satmayı denemek gerek buna net cevap vermek için.

Ama harbi çok cahilmişim. Grafik okumak ve alıp satabilmek demek ki day trading için yetersiz D:

Ustam ben sana göre car cahil kaldım :D tek yaptığım paper trading hesabından alıp satmak. Sadece grafik okuyorum. Bir de Instagram'da denk geldiğim, 3 ay teste tabi tuttuğum ve artık başarısına inandığım bir yöntemim daha var. 18 basacağım günü bekliyorum :) önümüzdeki sene, YKS bittikten 1,5 ay sonra 18 olacağım. Belki de ailemin sınavdaki performansımdan kaynaklı sinirini kazanmaya başladığım para ile mutluluk ve gurura dönüştürürüm :D

Soruya gelince, abi bakiye kısmında direk eksi yazıyor. Hem de alım sırasında. Sayı doğrusunda gibi, sınırsız şekilde eksi para yazarken alıma devam edebiliyorum. Bu çok doğru gelmedi ve sormaya karar verdim. Yoksa herkes güvenilir bir sinyali kullanıp milyonlar kazanmaz mıydı? Bana paper Trading'e özel bir durum gibi geldi. Hani tam sayıyla alıp satmak için. En başta tam sayılar kolaya gelir belki, eksiye düşme durumunda basitçe eksi sayı gösterir falan. Öbür türlüsü cidden saçma geliyor. Gerçi Trading View hesabı açıp onun üzerinden alıp satmayı denemek gerek buna net cevap vermek için.

Ama harbi çok cahilmişim. Grafik okumak ve alıp satabilmek demek ki day trading için yetersiz D:
Paper tradingi pek kullanmadım. O konuda fazla yardımcı olamayacağım. Sen daha iyi biliyorsun. Tradingview de alım satım toolu kullanıyorum. Yani şuradan alsam şuradan stop olsam şurada TP alsam gibi. bazen de tabi bunları canlı trade ile yapıyorum.

Bazen de backtest yaparak kaç işlemde kaç TP kaç stop aldığıma bakarak stratejinin sağlamlığını test etmek mümkün.

Yani illa paper trade yapmana da gerek yok. Yeter ki stratejinin sana kaç işlemde kaç R bırakacağını bilmen. Hatta her coinde her strateji de çalışmayacaktır muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı