Karşınızdakini insan yerine koymuşsunuz ama karşınızdaki siz insan yerine koymamış. Hem emretmiş hemde abuk subuk bir rakamla para istemiş. Tamam, devir değişti. 70 TL'ye anca yemek yersin ama bu hitabı bile yanlış. Yolda isterse 1 aylık bebeği ile beni çevirsin, gram kuruş vermem. Çok var ortalıkta bunun gibiler. Geçen yıl çok denk geliyordu şimdi azaldılar, ama hala varlar. Mesela önümü kesiyorlardı (bildiğin kesiyorlar) kadının yanında 3-4 yaşında çocuk bide bile bile eski kıyafetler giydirmiş, ama ne hikmetse kadın ve çocuğunun ayakkabası benimkine bin basar nitelikte. Geldiler bana yüzsüz gibi, hatta direkt yüzsüzler dediler "25 TL ver yemek yiyeceğiz, 10 TL daha verirsen otobüse bineriz" tarzı cümle kurdular. Nasıl sinirlendim anlatamam. Hem işe gideceğim, acelem var sen benim önümü kesip emir cümlesi kurup benim zamanımı çalıyorsun. Size de bir benzeri denk gelmiş sanırım. Ha bu arada, vermedim tabi. Umursamadan gittim. Aynı kadın ve çocuk 3 hafta aynı yerde dolaşıp durdular, birisi 100 TL vermişti (gözlerimle gördüm) ceplediler yine dilenmeye devam ettiler. Aç olan adam o parayla direkt yemeğini yer, otobüsüne biner defolup gider. Ama bunlarda yok.