Para karşılığı kurgu haberler yaptırma

telefonunugoster

Centipat
Katılım
2 Temmuz 2022
Mesajlar
929
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
@izmirkartali @Turist Ömer @ChaosBoost

Ne yazık ki özellikle de genç arkadaşlarımız; bu konularda oldukça bilgisizdir!

Elbette işbu konunun hatları oldukça büyüktür, on bin on beş bin gibi rakamlara da pekala halledilebilmektedir.

Etik değildir, meşru değildir, doğru değildir fakat olgusal bir gerçektir.

Haliyle de gerçeği göz ardı edip bilişsel bir kopuklukla kurgusal ve yalan bir gerçeklikte; hayat-ı idame elbet bir noktaya kadar insan faktörünün geçerli olduğu durumlar da bir sıkıntı yaratmayabilir.

Fakat insan faktörünün etki edemediği doğal nesnel durumlarda işbu kopukluk ya da tümden bozuklukların; bizlere vereceği zararın haddi hesabı hududu yoktur.

Bir sıkıntımız da bu tip insan faktörünün etki etmediği durumlarda uğradığımız ağır hasarları; terör yönetimi ya da sosyal kimlikleme eşliğinde önemsizleştirmekteyiz.

Normalleştirmekteyiz ve bu hususta edinilmiş alışkanlık kazanmaktayız.

Dolayısıyla da işbu ağır hasarlar zararlar bir paradoks sarmal şeklinde; hayatımızı ve hayatlarımızı meşgul etmektedir.

Bizler doğrudan doğruya pekiştireçlerimizi gerçeklerden almalıyız, kendi yarattığımız kurgusal gerçekliklerde pekiştireç ihtiyaçlarımızın teminini ararsak:

Nihayetinde elde edeceğimiz şey her zaman yıkımdır felakettir, acıdır göz yaşıdır.

Teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1679396759959.png


1679396791340.png


1679396885505.png
 
Epey bir süre Dünya'nın en değerli dizini Dmoz'da Webmaster ve Society (Toplum) bölümlerinde editörlük yaptım.
Malesef bu tür bilgi manüplasyonu ve para karşılığı boş sitelerin kaydedildiğini çok gördüm. Elimden geldiğince haketmeyen siteleri sildim.

İş artık oraları çoktan aştı. Herkes kendi bilgi birikimini ve bu birikimi özgün bir sistematik haline getirmeye mecbur kalmış durumda.

Yine de hakkını veren haber sitelerini takip edip gündemi yakalamakta ve özgün makaleler okumakta fayda var. Ummadığınız çöplükte bile mücevher bulabilirsiniz.
 
Ben niye etiketlendim? Onu anlamadım.

Eve geçip sakın kafayla okuyunca anladım. Evet bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum, teşekkürler.

Sizlere herhangi bir ifadede bulunmuyorum , sadece göstermek istiyorum . Çok düşük , düşük , standart , yüksek ve çok yüksek algılar var örneğin .

Bir de tüm bunların yanında ; bilinçlice yapılan bir terör yönetimi var ve normalde bu bir suç hakikaten de hatta müebbetle cezalandırılacak suçlar .

Lakin sizde takdir edersiniz ki : Toplumumuzda bireylerin çoğunluğunun melekeleri oldukça zayıf soyut becerileri oldukça zayıf türlü bozukluklardan muzdarip . Cezai ehliyetleri yok diyebiliriz . Fakat TCK 'ya göre bir psikiyatr tarafından müşahede gözlem altına alınması gereken psikiyatrik milyonlarca hasta toplum içinde tüzel ve otorite varlıkların neredeyse tümüne sahip olunca :

Onların o milyonların gerçekliği sizlerin de gerçekliği oluyor çünkü o toplum da yaşıyorsunuz ve dahi toplumsal yaşantının akışı içerisinde işbu milyonların icra ettiği ya da sergilediği eylemsel ve davranışsal bozukluklara maruz kalıyorsunuz .

Bu eylemsel ve davranışsal bozukluklardan elbet mental psikolojik etkilendiğiniz gibi fizyolojik olarak da etkileniyorsunuz . Örnek : Doku hasarınız olur , darp edilirsiniz ,ampüte olursunuz , tecavüze uğrarsınız , tartaklanırsınız , şiddet görürsünüz ve benzerleri .

Cinnetler intiharlar linçler , toplu linçler sayısız çeşitlerde sayısız şekiller de

Teşekkürler .

Epey bir süre Dünya'nın en değerli dizini Dmoz'da Webmaster ve Society (Toplum) bölümlerinde editörlük yaptım.
Malesef bu tür bilgi manüplasyonu ve para karşılığı boş sitelerin kaydedildiğini çok gördüm. Elimden geldiğince haketmeyen siteleri sildim.

İş artık oraları çoktan aştı. Herkes kendi bilgi birikimini ve bu birikimi özgün bir sistematik haline getirmeye mecbur kalmış durumda.

Yine de hakkını veren haber sitelerini takip edip gündemi yakalamakta ve özgün makaleler okumakta fayda var. Ummadığınız çöplükte bile mücevher bulabilirsiniz.

Bu bir manipülasyondan ziyade doğrudan hayal ürünü kurgu çalışmalar para karşılığı karasal yayınlarda o büyük kitle iletişim araçlarında en yoğun etkileşim saatlerinde , o sosyal medya platformlarında Twitter İnstagram bla bla , ve dahi bu şekilde de işbu yayınlar da gerekçe gösterilerek kamudan tasarruf da cabası , bizzat-i memuriyet dahil bilumum her şey düşünebilirsiniz her skalada . Bu oldukça büyük çapta ve ele ayağa düşmüş vaziyette bir sistemdir . Bu da popülist politika ürünüdür ne yazık ki !

Artık zaten ne sosyal medya ne geleneksel medya hiçbirine bakmıyorum , Sosyal medya adı üstünde zaten Sosyal kimlik medya , İnsanları sosyal kimlemek gruplamak gütmek bundan da ticari faaliyet gütmek üzerine : İnfluencer Youtuber Gamer bunlar hep bu muhabbetler için sizde biliyorsunuz .

Gelenek karizmatik figürler onları da para karşılığı sarmala sokarak zaten bunlarda oldukça düşük algılı bireylerden oluşmaktadır . Onlar üzerinden de zaten süreğen bir gündem olmasının nedeni oldukça basittir . Toplumda oldukça düşük algılı olduğu için :

Örneğin depremle alakalı : İşbu sorunlar bir türlü 8 yıl boyunca dillenememiştir çünkü ülke gündemimiz hep popülist politikalarla talepten arzı hep oldukça düşük algılı ve ilkel konulardan oluşmaktadır .

Sadece sosyal medyada değil elbet , geleneksel medyada öyle o sabah programlarında örneğin çoğunluk hayvansever BATI STK gruplar vardır bunlar yapımcı olurlar ilgili programın .
Ve sürekli gündemi alakasız saçma gereksiz oldukça düşük algılı kitleye hitaben ilkel uyaranlarla meşgul ederler . Misal deprem günü rutini ve pratiğinde aynı dilime tekabül eden zamanda ; gündem konusu : Kedi düşmanının yakalanması , bla bla

Şey gibi düşünebilirsiniz : Don't Look Up filmi = Kahramanmaraş Don't Look Down

aktaramadıysam anlatmak istediklerimi tabi bu benim mallığımdandır :D
 
Beşinci kol insan psikolojisini ve sosyolojiyi çok iyi bilir.

Beşinci kol mukavemeti yüksek bir toplumda çalışamayacağını bildiği için öncelikle bu kesime saldırır.

Medya, beşinci kol için çok iyi bir araçtır. Bunu bilen beşinci kol medyayı kullanarak ülkeye genel ahlakı bozucu ve kültür seviyesini düşüren filmler sokar. Ulusal medyayı kullanarak yine aynı amaca yönelik programları televizyonlarda yayınlatır. Hatta izlenirliği artırmak için halk içinde itibar görmüş sanatçıları bu işe alet eder.

Beşinci kolun en önemli silahlarından biri de modadır. Moda beraberinde israf ve lüksü getirir. Bu da bol para harcamak demektir. Para yoksa suistimal imdada yetişir.

Beşinci kol ekonomik durumu kullanarak insanları kolay para kazanmaya teşvik eder.

Şans oyunlarını peşi sıra ülkeye sokarak daha büyük bir batak olan kumara doğru geçişi kolaylaştırır.

Beşinci kol boş bir gençlik yaratmak için bir an bile durmaz. Gençliğin yapısından yararlanarak onu ahlaksızlaştırmak için her şeyden faydalanır. Uyuşturucu, fuhuş ve eğlence düşkünlüğü bunların en başında gelir. Kumar, fuhuş ve içki düşkünlüğü beşinci kolun sahip olduğu en büyük üç silahtır.

Toplumun etik yapısına tümüyle saldırır. Dürüst kavramların yerini zamanla dolandırıcılık, zevk ve eğlence alır.

Beşinci kol halk düzenine de saldırır. Mevcut rejimi yıkmak ya da korumak için farklı ideolojiler benimseyen bir toplum oluşturur. Halkı birbirine düşürmek için terörü ya da eylemsizliği kendi çıkarlarına alet eder.

Sonuçta beşinci kol: Ahlaksız ve bilgisiz bir gençlik, sadakatsiz bireyler, fizyolojik ve psikolojik açıdan rahatsız bir toplum yaratmayı amaçlar.

 
Zaten özellikle ülkemizde sizlerin de ifade ettiği gibi sadece irtica sorunu yok aynı zamanda karşıtı kimlik görülen gruplardan oluşan bir de gericilik ve cehalet sorunu var .
Amiyane tabir bu grupları : Cihangir solcuları etiler sol gericileri , Beyoğlu grupları , Hayvan sevici ( Animal Lover ) gruplar , LGBT / KADIN hakları gruplar , Birde bunların yanında örneğin ben ateistim ve ateist gruplar da var : Ateizm derneği bile örneğin suç geçmişi kriminali oldukça kabarıktır . ( Yüz kızartıcı suçlar Tecavüz , İnsan kaçakçılığı ve benzerleri )

Sıkıntı şurada : İşbu karşıtı gruplar sanılanın aksine karşıt değil denk gruplardır ve birbirlerini tamlarlar .

Popülist düsturda işbu figürler aslında bildiğiniz karizmatik gelenek otorite figürleridir

Bir Şeyh de aynıdır , Bir kadın hakları şövalyesi de , Bir hayvan hakları savunucusu da atıyorum bilmem ne aktivist falan da .

Bunların bir de SPİN DOCTOR propaganda uzmanı figürleri dediğiniz gibi hatta ben size şöyle bir yansıtma yapabilirim .

Bakınız HARRE deneyi , Üçüncü harre deneyi .

Aynı bahis ettiğiniz gibi içinde yaşadığınız toplumun pratiklerini rutinlerini dinamiklerini bozarlar değiştirirler .

Keza zaten işbu toplumunda folklorik pratikleri rutinleri de yeterli değilse ki örneğin ülkemiz yeterli değildir ve keza zaten ülkemizde ulus asimilasyonu vardır BKZ : Türk / İslam kültürü ya da popüler Arap ve fars kültürü .

Nihayetinde bir müddet sonra ; özellikle de bildiğiniz üzere gençler 18 yaşını doldurasıya kadar sınırlıdır cezai ehliyet bakımından ebeveyn gözetimi altındadır niye olduğunu biliyorsunuz çünkü yeterince sinirleri gelişmemiştir ve sinirsel olgunluğa ulaşmamışlardır . Çok çabuk güdülürler , keza zaten bu yaş aralığına kadar da ergenlik bir de sinir iletici maddelerin salınımında düzensizlik : muhakeme becerileri ve soyut yetileri de zayıftır . Haliyle de gençler çok kolay güdülürler manipüle edilirler keza zaten bu dilimlerde grupçuluk hakimdir Zoolojik yaşam baskındır , Rol modeller hiç gerek yok bkz : Sosyal medya fenomenleri popüler abiler ablalar Gamerlar ve gençlerin onlara adeta tapması ve benzerleri .

İşte ondan sonra toplum içerisi zorlantı çekmek istemeyen zarar görmek istemeyen de Tribalden yani kabilecilikten törecilikten dolayı da ; ne yapar pekiştireçlerini gider işbu bozukluklardan rutinlerden pratiklerden alır .

Haliyle de bunları icra ettikçe zorlantıları azalır ya da ortadan kalkar , buna koşullanır gerek klasik gerek edimsel .

Sonuç olarak da bahsini ettiğimiz işbu düzensiz ( unregular ) daha doğrusu eylemsel ( actional ) ve davranışsal ( behavioral ) bozukluklar ( dissorders ) süreğen şekilde toplumun olmazsa olmaz pratikleri rutinleri dinamikleri olur .

Haliyle de toplum yozlaştıkça yozlaşır , ve içinde yaşanılamaz hale gelir .

Bundan dolayı da süreğen şekilde o toplum içinde yaşamaktan büyük zararlar görürsünüz .

Sayısız çeşitlilikte ve sayısız opsiyonda bu zararlar gerçekleşir .

Misal depremi ele alalım , adam yapı maliki ya da kat maliki neyse tasarruf edeceğim diye gider para karşılığı sisteme kaydettirir , ne olur bina üstüne yıkılır ölürsün !

Biliyor musunuz : MARAŞ'TAN AKP %75 oy almıştır , çünkü AKP torba yasayla geçici ek maddeyle İMAR affını bir kaç hafta kala Maraşlıya sunmuştur , Maraşlı da tercihini %75 oyla hem parlamento seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikisinde de aynı oranlarda kullanmıştır .

Örneğin TAHA duymaz enkaz altında can verdi değil mi ? Yani görüldüğü üzere insan faktörünün geçerli olmadığı durumlarda bizlerin bozuklukları bilişsel kopuklukları bizlere ne de büyük zararlar veriyor o kadar rastlantısal sanılan şey aslında bilakis işbu sayısız bozuklukların süreğenliğinde açığa çıkan yan sonuçlar tali hasarlar diyelim .

Örneğin Kahramanmaraş Depremi : İşbu bozuklukların yan bir sonucu tali hasarıdır , anlatmak istediğim burada : Depreme insan faktörünün etkisi yoktur .

Biz eğer işbu bozukluklardan dolayı yaşadığımız sayısız çeşitlilikte ve sayısız opsiyonda süreğen travmaları işbu hasarları zararları : Bizzat-i bizlerin bozukluğundan kaynaklı olduğunu idrak edecek bilince algıya ulaştırabilirsek ve dahi bu algıyı muhafaza edebilirsek ayrıca işbu ufak toplumu başta muhafaza eder koruyabilirsek !

Zaman içerisinde : Ne kadar güzel günler mutlu yarınlar yaşayacağımızı bu dünyada yaşamaktan keyif alacağımızı ve zarar görmeyeceğimizi anlayacağız ve bilincinde olacağız .

Örneğin ben bu açıdan : Hukuk otoritesini ve İdealizmi idealistliği savunuyorum .

Örneğin benim algım da : Tecavüze uğrayan bir kadının ya da öldürülen bir kadının esasen ordinary sıradan bir vaka olarak değil sıradan bir kompulsiyon ya da obsesyon olarak değil

İşbu bozuklukların eylemsel ve davranışsal bozuklukların toplumda ki bozuk rutin ve pratiklerin dinamiklerin nihayetinde bir tali hasar yan sonuç olduğunu görüyorum .

Fakat ben bunları engelleyemiyorum çünkü toplum oldukça tribal ve savunma mekanizmaları var mukameveti var ve de işbu mukavemet oldukça ilkel .

Haliyle de tasarruflarım imkanlarım tesir alanım ne yazık ki yetmiyor !

Çünkü süreğen şekilde ben de bu bozukluklara maruz kalıyorum .

Beşinci kol insan psikolojisini ve sosyolojiyi çok iyi bilir.

Beşinci kol mukavemeti yüksek bir toplumda çalışamayacağını bildiği için öncelikle bu kesime saldırır.

Medya, beşinci kol için çok iyi bir araçtır. Bunu bilen beşinci kol medyayı kullanarak ülkeye genel ahlakı bozucu ve kültür seviyesini düşüren filmler sokar. Ulusal medyayı kullanarak yine aynı amaca yönelik programları televizyonlarda yayınlatır. Hatta izlenirliği artırmak için halk içinde itibar görmüş sanatçıları bu işe alet eder.

Beşinci kolun en önemli silahlarından biri de modadır. Moda beraberinde israf ve lüksü getirir. Bu da bol para harcamak demektir. Para yoksa suistimal imdada yetişir.

Beşinci kol ekonomik durumu kullanarak insanları kolay para kazanmaya teşvik eder.

Şans oyunlarını peşi sıra ülkeye sokarak daha büyük bir batak olan kumara doğru geçişi kolaylaştırır.

Beşinci kol boş bir gençlik yaratmak için bir an bile durmaz. Gençliğin yapısından yararlanarak onu ahlaksızlaştırmak için her şeyden faydalanır. Uyuşturucu, fuhuş ve eğlence düşkünlüğü bunların en başında gelir. Kumar, fuhuş ve içki düşkünlüğü beşinci kolun sahip olduğu en büyük üç silahtır.

Toplumun etik yapısına tümüyle saldırır. Dürüst kavramların yerini zamanla dolandırıcılık, zevk ve eğlence alır.

Beşinci kol halk düzenine de saldırır. Mevcut rejimi yıkmak ya da korumak için farklı ideolojiler benimseyen bir toplum oluşturur. Halkı birbirine düşürmek için terörü ya da eylemsizliği kendi çıkarlarına alet eder.

Sonuçta beşinci kol: Ahlaksız ve bilgisiz bir gençlik, sadakatsiz bireyler, fizyolojik ve psikolojik açıdan rahatsız bir toplum yaratmayı amaçlar.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı