Para nasıl biriktirilmeli?

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
983
Çözümler
2
Merhaba 15 yaşındayım ve gelecek ocak ayında alacağımız bilgisayarın ekran kartı için yaklaşık 3 ay 8 gündür para biriktiriyorum. Şu an elimde 840TL var. Bu paramı nasıl değerlendirmeliyim? Şu anki yaptığım gibi kumbarada biriktirmeye mi devam etmeliyim yoksa başka bir şeyler mi denemeliyim? Vadeli hesap vs.
 
Her gün belli bir miktarı kumbaraya koyun ama aksatmadan her gün yapın atıyorum 10TL koyun. Bunu ocak ayına kadar yaparsanız her gün paranız artacaktır. Hesaplama yapabilirsiniz. Örnek veriyorum 1000TL alacağınız ürün 100 gün varsa her gün kenara 10TL koymanız lazım. Bunun gibi bir hesaplama yapıp oradan yola çıkabilirsiniz.
 
Yatırım yapabilirsiniz. Kripto para bir seçenektir. Altın olarak muhafaza edebilirsiniz. Vadeli hesap da elbet bir seçenek ama 840 TL ne kadar kar getirebilir orası tartışmalıdır. Bence en mantıklısı kripto para borsasıdır, YTD.
 
Kripto para derdim ama riskli olur. Faize yatırmak iyi bir seçenek ama o kadar paraya ne kadar faiz verirler bilmiyorum. Dolara çevirebilirsin belki.
 
Ön satıştan kripto para yakalayıp şansını deneyebilirsin. Kendim de yaptım, param 10 katına çıktı. :D Kendi görüşümdür, yapıp yapmamak size kalmış, sorumluluk üstlenmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı