Merhaba, köydeki evime yüksek gerilimlerden korunmak için viko marka parafudr takmak istiyorum. Yalnız parafudr fazla elektriği toprağa ileteceği için evimin etrafı toprak olduğu için (dışarıda iken) parafudr çalıştığı durumda çarpılma durumu var mıdır? Bir de viko marka Parafudr'u önerir misiniz?
Bir tek parafudr yetmez. Onun direği var, topraklama çubuğu var. Eğer evin yakınında cami filan varsa hiç gerek yok. Çünkü camide de parafudr var ve seni de korur o.
Bir tek parafudr yetmez. Onun direği var, topraklama çubuğu var. Eğer evin yakınında cami filan varsa hiç gerek yok. Çünkü camide de parafudr var ve seni de korur o.
Evet onu biliyorum, elimde bir adet B50 bir adet C40 sigorta var. Diyelimki B50 sigorta ve C40 sigorta evimize bağlı sistemler 40 amperden fazla akım çekiyor ve giderek artıyor. C40 sigorta geçikmelide olsa atar mı? yoksa C40 sigorta atmadan B50 sigorta mı atar?
Teşekkürler.
C motor için yani anlık yüksek akımlara izin verir ama bir süre sonra o da atar. Atıyorum iki tane sigorta var elinde. Biri C40 diğeri B40. Mesela 41 amper çekmek istedin. Önce B40 atar ondan belli bir saniye sonra ise C40 atar.
C motor için yani anlık yüksek akımlara izin verir ama bir süre sonra o da atar. Atıyorum iki tane sigorta var elinde. Biri C40 diğeri B40. Mesela 41 amper çekmek istedin. Önce B40 atar ondan belli bir saniye sonra ise C40 atar.