Paragraf çözerken odaklanamamak

GibsonGoldTop

Hectopat
Daha fazla  
TYT denemelerinde paragraf çözerken ne çözdüğümün farkında olmuyorum sanki. Sorun aklıma başka şeyler gelmesi değil soruyu okuyup düşünüyorum karar verip işaretliyorum ama işaretlerken içten içe cevabın yanlış olduğunu biliyorum ama farklı bir seçenek de yatmıyor aklıma. Onun dışında en çok dediğim gibi sanki çözüyorum ama o anın farkında değilim geçip gidiyor geride kalıyor çözdüklerim ne ara çözdüm mantığımla mı işaretledim bilmiyorum. Odaklanmayı artırmak için rahat, karanlık ve sessiz bir ortamda 30dk hiçbir şey düşünmeden mum ışığı meditasyonu yapmak işe yarar mı?
Not: Soru bankalarından soru çözerken neredeyse hiç yanlışım çıkmıyor ama denmelerde 25 28 arası netleri görüyorum hep.

-Denemeleri nerede çözüyorsunuz?
-Ne sıklıkla deneme çözüyorsunuz?
-Yanlışlarınızı kontrol ediyor musunuz?

-Denemeleri nerede çözüyorsunuz?
-Ne sıklıkla deneme çözüyorsunuz?
-Yanlışlarınızı kontrol ediyor musunuz?
-Denemelerimi dershanede çözüyorum
-Her hafta pazar günü giriyorum şimdilik 2 denemeye girdim fakat önceleri de türkçede bunu yaşıyordum. Mesela 12. sınıftayken kaç sefer art arda 30 küsür net yaptığım oluyordu ve o zamanlar sınava çalıştığım filan yoktu oturupçok fazla zamanı türkçeye ayırıyordum ama onda da nasıl yaptığımı anlamıyordum denemede ne yaptığımdan gram emin değildim yani.
-Yanlışlarıma nerede yapmışım diye bakıyorum ama hangi konudan ne düşünüp o yanlışı yapmışım ona bakmıyorum.

Zamanı kullanamıyorum galiba. Matematikte 7,75 net var zaten 9 tane işaretlemişim 1 yanlış var eve geldiğimde 20 tane daha neredeyse işaretliyorum ama denemedeyken zaman yetmiyor matematiğe. 1 saat kala geçtim mesela dün matematik kısmına ama ona rağmen sorularda zamanı harcıyorum.

Deneme çözerken ufak bir ses dahi olsa etraftaki herhangi birşey dikkat dağıtıp 1-2dk zaman kaybettirebilir.
Zayıf olan dersinden hafta içi ek olarak branş denemesi çöz.

-Soru bankasında doğrunuz fazla çıkıyorsa o zaman deneme kısmında bir sorun yaşıyorsunuz demektir.

-Deneme kısmında bir soruya fazla takılıyorsanız bu sizi strese sokabilir veya zaman kaybettirebilir. Bu yüzden soruyu bir süre çözemeyeceğinizi veya cevabın çıkmadığını hissederseniz işaretleyip hızlıca diğer soruya geçin.

-Dediğiniz gibi zaman yönetimi problemi olabilir fakat sınav olurken heyecan ve korkuyu zamanla birlikte yönetmek gerekir.

-Denemeye başladığınızda herşeyi unutmanız ve kafanızda soru dışında hiçbir şey kalmamalı. Özellikle paragraf sorularında bunu yapmak çok önemli. Eğer yapamıyorsanız deneme sayısını artırmak veya sesli ortamlarda odaklanmaya çalışmak bunun için güzel yöntemlerdir.

-Son denemelerin sorularını hazırlayan yayınevleri bazen zorlamak amaçlı saçma sorular sorabiliyor.

Benim sınava girdiğim yıl Karekök, Final ve Birey yayınları çok saçma deneme soruları soruyorlardı. (Bu yayınlar düzelmiş olabilir. Eskiye ait bir deneyimdir)

Soruların kalitesi konusunda ösym sorularını karşılaştırarak, çözerek veya denemeye giren, soruları gören kişilerin sonuç ve görüşlerini sorarak bilgi edinebilirsiniz ve çözeceğiniz denemenin yayınını değiştirebilirsiniz.

Zayıf olan dersinden hafta içi ek olarak branş denemesi çöz.
Branş denemesi aldım bütün derslerden fakat özellikle fizik ve kimyada başlamak istemiyorum çünkü çok fazla konu eksiklerim var. Denemeyi çözsem bile moralimi bozacak sonuçlar göreceğimi biliyorum. O yüzden fizik ve kimya denemelerini bir ay içinde bu derslerden eksiklerimi kapattıktan sonra çözmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Biyoloji kısmında netlerim iyi 6 soruda 1 yanlış filan geliyor denemelerde.

-Son denemelerin sorularını hazırlayan yayınevleri bazen zorlamak amaçlı saçma sorular sorabiliyor.
Dün biyotik olduk ve türkçenin soruları çözülebilirdi herkes bütün sorularda neredeyse aynı cevapları vermiş benim 2 boşum vardı sadece ama cevap anahtarı geldiğinde 23 net yaptığımı gördüm hemen herkes benim altımda yapmıştı konuştuğum kişilerin hepsiyle sorulara baktık cevap anahtarındaki cevapları değerlendirdik ama o sorunun cevabının o olmasının imkanı olmamalı ama birçok soruda öyleydi maalesef.
Acil denemesinde 28 net yapıyordum türkçeden daha zordu. Sorular zor olsun razıyım yeter ki anlaşılmayacak kadar saçma olmasın. Artık türkçe sorularını çözerken bu soruyu yazan kişi ne düşünerek yazdı onu yorumlayarak okuyorum...
Yine de moralimi bozmayacağım sadece eksik konularımın olması çok canımı sıkıyor konuyu anlayarak tamamlamaya çalışmam uzun sürecek diye düşünüyorum hep özellikle de fizikte.
Bir de zaman yönetimini matematikte ve türkçede daha iyi ayarlamam gerekli.

Branş denemesi aldım bütün derslerden fakat özellikle fizik ve kimyada başlamak istemiyorum çünkü çok fazla konu eksiklerim var. Denemeyi çözsem bile moralimi bozacak sonuçlar göreceğimi biliyorum. O yüzden fizik ve kimya denemelerini bir ay içinde bu derslerden eksiklerimi kapattıktan sonra çözmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Biyoloji kısmında netlerim iyi 6 soruda 1 yanlış filan geliyor denemelerde.

Dün biyotik olduk ve türkçenin soruları çözülebilirdi herkes bütün sorularda neredeyse aynı cevapları vermiş benim 2 boşum vardı sadece ama cevap anahtarı geldiğinde 23 net yaptığımı gördüm hemen herkes benim altımda yapmıştı konuştuğum kişilerin hepsiyle sorulara baktık cevap anahtarındaki cevapları değerlendirdik ama o sorunun cevabının o olmasının imkanı olmamalı ama birçok soruda öyleydi maalesef.
Acil denemesinde 28 net yapıyordum türkçeden daha zordu. Sorular zor olsun razıyım yeter ki anlaşılmayacak kadar saçma olmasın. Artık türkçe sorularını çözerken bu soruyu yazan kişi ne düşünerek yazdı onu yorumlayarak okuyorum...
Yine de moralimi bozmayacağım sadece eksik konularımın olması çok canımı sıkıyor konuyu anlayarak tamamlamaya çalışmam uzun sürecek diye düşünüyorum hep özellikle de fizikte.
Bir de zaman yönetimini matematikte ve türkçede daha iyi ayarlamam gerekli.
Dediğim gibi zamanla deneme çözdükçe bu beceri gelişir.
Moral bozma, devam et.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Üniversitede yurt deneyiminiz oldu mu hocam? Onunla ilgili aklıma takılanları sormak istiyorum. Yeni konu mu açmalıyım?
Maalesef yurt deneymim yok.
Evimden gidiyorum okula. Yeni konu açmanız daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı