Paragraf çözmek için ne yapılmalı?

paradoxality

Centipat
Daha fazla  
Paragraf soruları şu ana kadar beni en fazla uğraştıran ders oldu diyebilirim. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım belirli bir netin üzerini geçemiyorum. Paragraf denemesi almıştım ilk senemde çözerken umutsuzluğa kapılıyordum. Diğer derslerde hiç sıkıntım yok çok güzel ilerliyor, hatta dil bilgisi bile iyi ama paragraf çok canımı sıkıyor. LGS zamanında da çalışmamıştım. Ne yapmam gerek? Bir daha mezuna kalmak istemiyorum.

Odaklanma problemim yok gibi. Psikolojik olabilir ama çözerken daha çok sıkılıyorum.

Kitap okumak ve daha fazla paragraf çözmek eğer okuduğunu anlama sorularında bir probleminiz yoksa daha çok kalıplaşmış soruları çözemiyorsanız mesela paragrafı ikiye ayırmak gibi bolca video var şunu da ekleyeyim paragraf bir bilimsel tez değil okuduğunuz şey dışında kafanızı patlatarak anlam aramayın metinde bulacaksınız rahatlarsanız.

Basitlerle başlayın. Örneğin metnin konusu, paragrafın başlığı, teması vs. gibi konularla başlamak yardımcı olacaktır. Günlük 15-20 tane ile başlayın.

Kendimi bildim bileli en sevdiğim sorular paragraf soruları olmuştur. Bunu başarmanın yolu da bol bol kitap okumak ile oluyor.

Kişiden kişiye bu durum değişkenlik gösterebilir ama, sana tavsiyem bol bol kitap oku.

paragrafı çözmeye direkt başla zaten sonradan alışacaksın zamanla olduğu için kademeli kitaplar var kolaydan zora onlardan başlayabilirsin

Paragraf soruları şu ana kadar beni en fazla uğraştıran ders oldu diyebilirim. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım belirli bir netin üzerini geçemiyorum. Paragraf denemesi almıştım ilk senemde çözerken umutsuzluğa kapılıyordum. Diğer derslerde hiç sıkıntım yok çok güzel ilerliyor, hatta dil bilgisi bile iyi ama paragraf çok canımı sıkıyor. LGS zamanında da çalışmamıştım. Ne yapmam gerek? Bir daha mezuna kalmak istemiyorum.

Odaklanma problemim yok gibi. Psikolojik olabilir ama çözerken daha çok sıkılıyorum.
Hocam gidin kitapçıdan böyle okuması hoş sizi saracak bir hikayesi olan kitap alın bunu sürekli okuyun yaparsınız. Benim de paragrafım iyi aksine diğer derslerim kötü şuan da onlara çalışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı