Paragraf problemlerinin üzerinde öğretmenler neden durmuyor?

liberty_1776

Centipat
Daha fazla  
Bugün YKS sınavına çalışayım derken, lise zamanlarımı hatırladım. Sınavlara hazırlanırken, bu konular üzerinde az üzerinde durup geçmiştik. Sizce neden bu konular üzerinde az üzerinde duruluyor ?

Problemler 9. sınıf konusuydu sanırım. O vakit üzerinden geçiliyor ama ÖSYM tarzı soru çözdürdüklerini hatırlamıyorum.

Paragraf daha çok son sınıf üzerinde duruluyor. En azından bizim hocamız TYT odaklı olmuştu.

Hocam 8. sınıftaki paragraf ile sizin çözdüğünüz paragraf soruları benzer mi?

Ben 9. sınıfa giderken yeni nesil sorular yoktu. Bir kitabımız vardı, oradan soru çözerek ogretirdi hoca konuyu. Üzerinde özel olarak durulup soru çözüldüğünü hatırlamıyorum. Ama ben dahil sinifcak ders bitsin gidelim derdindeydik o yüzden çok da bir şey diyemeyeceğim. Hocamız adamına göre muamele yapmış olabilir.

Türkçe hocamız ise paragraf konusunun çok önemli olduğunu, kaçıncı sınıfa gidersek gidelim paragraf çözmemiz gerektigini vurgulamıştı ama onun da özel bir çalışma yaptığını hatırlamıyorum. Belki yaniliyorumdur.

Eğitim sistemimizde çok fazla sorun varken ve öğrenciler de tembelken bence çok fazla sey istiyoruz. Ders saatleri bir konunun üzerinde durmak için yeterli değil, çok fazla konu var müfredata yetişmek için uçmak gerekiyor. E öğrenciler desen çoğu laylaylom için geliyor okula. Öğrenci, öğretmene işi ciddiye aldığını hissetirmeli ki öğretmen de kendini baskıda hissetsin. E öğrenciler de haklı o kadar fazla vakit alıyor ki ders çalışmak, bunaliyorlar artık. Ne diyim bilemedim.

Hocaya sorsak kendisinin de adam akıllı yaptığı meçhul. Kısacası, bazı hocaların kendisi de bilmiyor, o yüzden üzerinde durulmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…