Paranoyaklık Durumu

Merhaba arkadaşlar, bendeki sorun şu biri benimle tartışırken, fiziksel temas ettiğinde yüzüne yumruk atmaya başlıyorum, bugün biriyle tartışıyordum okulda bunu ittim sonra üzerime gelirken 4-5 tane vurdum yüzüne bayağı sarsıldı sonra arkadaşlar araya girdi işin tuhaf kısmı çocuk "şaka" yapıyordum demiş ben bu durumu ortaokulda'da yaşamıştım 3-4 defa bu sorunu nasıl aşarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tedavisi zor diyorlar ama siz kendinizi kontrol etmeye çalışın yani böyle bir durum olurken ordan hemen uzaklaşın ya da aklınızdan ben bunu yapmayabilirim vurmayacağım diyerek kendinize inanç aşılarsanız üstesinden gelebilirsiniz.

İnsanlara yumruk atmak kötü bir şeydir. Yapma çocuğum 🙃

Okul boş tartışma yeri değil eğitim alma yeridir. Gir, bir şeyler kazan, çık. Mantığı bu. Her sınıfta bazı tipler vardır. Her konudan tartışma çıkarır ve sonucu kavgaya sürükler. Belki onlardan olabilirsin.

Tartışmak yanlış bir şey değil. Kavga etmek için tartıştığınızda o medeni bir tartışma olmuyor. Sen psikolojik bir hastaysan, onun yeri bura değil zaten tahmin ediyorsundur :)

İnsanlara yumruk atmak kötü bir şeydir. Yapma çocuğum 🙃

Okul boş tartışma yeri değil eğitim alma yeridir. Gir, bir şeyler kazan, çık. Mantığı bu. Her sınıfta bazı tipler vardır. Her konudan tartışma çıkarır ve sonucu kavgaya sürükler. Belki onlardan olabilirsin.

Tartışmak yanlış bir şey değil. Boş tartışıp, sonucunda kavga edip birbirinizin bir yerlerini kırdığınızda o tartışma olmuyor. Maalesef kavgayla biten tartışmaların hikayesi hep böyle.

Sen psikolojik bir hastaysan, onun yeri bura değil zaten tahmin ediyorsundur :)
Hayır sanki bana yumruk atmaya geliyor diye hissetim daha önceden de böyle oluyordu tartışırken "hayırdır la" deyince üzerime yürüyordu.

O şaka yaptım diyen arkadaş belki ciddi ciddi üstüne yürüyordur ve sonradan şaka yaptım diyince sen kendinin suçlu olduğunu sanmışsındır. Atacağım video'yu dikkatli izle, fikret ormanla bir külüp üyesi arasında geçen atışma sonrası fikret ormanın yanına yaklaşan gence küfür ederek tepki veriyor, yani tehdit algılayıp hemen tepki veriyor. Senin de o şekil bir tepki verdiğini düşünüyorum. Bu tür durumlarda karşıdaki çok ciddi olmasa bile mesafeye korumak zorunda, yoksa karşıdaki yanlış anlayıp tepki verebilir. Senin bu durumlarda karşıdakini sözlü uyarıp yanından uzaklaştırman gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şiddet düzgün bir çözüm yolu değil. Bazen kaçınılmaz ama olabildiğince uzak durmaya çalışın. Zaten genelde böyle bir olay yaşandıktan sonra uğraşmazlar bir daha. Her okulda var o tiplerden. Bana da olmuştu. Günlerce olmadık nedenlerden üstüme yürüyordu, dayılanıyordu. Bir gün dayanamadım bir tane geçirdim. Bir daha uğraşmadı. Büyük ihtimalle yarın öbür gün uğraşmaktan vazgeçer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı