Parasını verip eve fiber çektirmek mümkün mü?

@Dontaçhi ADSL veya VDSL birinden biri vardır mutlaka binanızda. Belki Türk Telekom hız tanımlaması yapmamıştır, haliyle de altyapı yokmuş gibi gözüküyor olabilir sorgulamalarda. Size de Telekom müdürlüğünün yolu gözüktü.

@LegacyLethe Fibere geçebilirsiniz dedikleri de kelime oyunu bu arada size Fiber paketi yüksek fiyattan satmak için söylemişler. O pakete geçseniz bile aynı atyapıdan hizmet alacaksınız; VDSL2 ile 90 Mbps civarı hız almanız da bunu kanıtlıyor.

Sitenize Fiber saha dolabı kurmuşlar oradan da her binanın telefon kutusuna dağılıyor bildiğimiz xDSL yani fiber falan değil, tek fark mesafenin kısa olması. Şu an hangi İSS'den sorgulama yapsanız VDSL 100 Mbps kapasite çıkıyordur zaten.
Kişiye özel hat çekilmesi için adresinize ikinci bir altyapı gelmesi lazım -Türk Telekom gibi- yoksa Superonline ile olacak iş değil.

Bizde de aynı durum var; saha dolabı yan binada eve de bakır kablo çıkıyor ama herkese fiber paketi satmışlar 😡
 
Son düzenleme:
Sizin işinizi görecek kabloların metresi 90 cent civarı (60 cente de var), 60 cent diyelim, 11 lira yani. 300 metre mesafe olsa 3300 lira olur. İşçilik vs. 6-7 bine yapılır. Ama santrala kadar fiber geldiğini varsayıyoruz tabi ki. Türkiye' nin her yerinde bütün santrallere fiberle mi geliyor onu bilmiyorum.
 
Özel proje kapsamında mümkün. Fiyatlar bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Başka bir forumda bir arkadaş 4.000 lira ödeme yaparak fiber çektirmişti. Yine aynı forumdan başka bir arkadaş 20.000 küsure anlaşıp sonradan belli bir kısmını geri alarak yaklaşık 8.000 gibi bir fiyatla fibere sahip olmuştu.

Evet bana da 10.500 gibi bir fiyat çektiler belki çekerim şu an kasa için biriktiriyorum çok fazla bir miktar 10.500
 
Bölgenizdeki Telekom müdürlüğüne gidip başvuru yapmanız lazım, FTTH istiyorum diye.

Mahallenizden fiber geçiyorsa yapacaklardır.
Tip-7 kabine bu fiber kazısından gidiyor ayrıca bizim mahalleden geçiyor biz dilekçe verdik fiber için Gelir mi?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220914_154206.jpg
    IMG_20220914_154206.jpg
    290,7 KB · Görüntüleme: 33

Yeni konular

Geri
Yukarı