Parça parça sistem toplama

RAM'ler güzelmiş benimkilerden çok daha iyi bunları almak çok daha iyi olacaktır.
SSD içinse birkaç yerde okumuştum. Tam değerleri vermiyor ve çok ısınıyor diye sanrım MLD markasıydı ama emin değilim ama o değilse bunu tercih ederim.
Bu anakartı biliyorum hatta ilk bu anakart ile toplamıştım ama şu an seçtiğim anakartla arasında kaldım. Özellikleri birbirine yakın gibi gözüküyor.
Önerilerin için teşekkürler.
MLD çöp olan benim attığım daha iyi ama stok bitmiş herhalde onu bekleyebilirsiniz. 1.8k fiyatı ve sizin attığınız SSD'den de daha iyi. Gigabyte anakartlarda secure boot sorunu olabiliyor. MSI daha garanti olur o yüzden onun dışında da hem bir tık daha iyi hem de daha ucuz. RAM için alternatif bunu alabilirsin: Gskıll Ripjaws S5 F5-6000J3636F16GX1-RS5K 16 GB 1x16 GB DDR5 6000 Mhz CL36 Ram Fiyatları ve Özellikleri İşlemci ve kasa iyi. Ekran kartı 2.el düşünürsen çok daha iyi bir şey alabilirsin ya da şu yeni çıkan 4070 Super'e bütçe biriktirebilirsin. Bence 2.7k daha fazla 16 GB modele vermeye değmez indirim beklersen daha iyi olur. Oynadığınız oyunları söyleyebilir misiniz ona göre öneride bulunayım.

Sıvı soğutmaları çok detaylı ben de bilmiyorum o yüzden yorum yapmama taraftarıyım ama attığım soğutucu güzel. O fiyat bandında muadil olarak ne var onu bilmiyorum bilen birine sormamız daha yararlı olur o yüzden. @Eagle_Paw @714816

Son düzenleme:
MLD çöp olan benim attığım daha iyi ama stok bitmiş herhalde onu bekleyebilirsiniz. 1.8k fiyatı ve sizin attığınız SSD'den de daha iyi. Gigabyte anakartlarda Secure Boot sorunu olabiliyor. MSI daha garanti olur o yüzden onun dışında da hem bir tık daha iyi hem de daha ucuz. RAM için alternatif bunu alabilirsin: Gskıll Ripjaws S5 F5-6000J3636F16GX1-RS5K 16 GB 1x16 GB DDR5 6000 Mhz CL36 Ram Fiyatları ve Özellikleri işlemci ve kasa iyi. Ekran kartı 2.el düşünürsen çok daha iyi bir şey alabilirsin ya da şu yeni çıkan 4070 Super'e bütçe biriktirebilirsin. Bence 2.7k daha fazla 16 GB modele vermeye değmez indirim beklersen daha iyi olur. Oynadığınız oyunları söyleyebilir misiniz ona göre öneride bulunayım.

Sıvı soğutmaları çok detaylı ben de bilmiyorum o yüzden yorum yapmama taraftarıyım ama attığım soğutucu güzel. O fiyat bandında muadil olarak ne var onu bilmiyorum bilen birine sormamız daha yararlı olur o yüzden. @Eagle_Paw @714816

Hemen almayacağım için acelem yok stoklar gelmesini bekleyeceğim.
Anakart sorunu hakkında bilgim yoktu ve aralarındaki farkları da fazla bilmiyordum teşekkürler.
Ekran kartında mining işlerinden korkuyorum şu an genelde hangi kart kullanılıyor bilmiyorum ama dışarıdan anlamak çok zor olduğu için 2. el alma konusunda biraz tedirginim. RTX 4070 Super 22500 TL fiyat koyulmuş ama internette 30k civarı diyorlar fiyatlar düşerse tercihim kesinlikle o olur ama şu anki fiyatı ile almam pek mümkün gözükmüyor.
Oynadığım oyunlar çok çeşitli birçok türden oyun oynuyorum veya oynamak istiyorum şu anki bilgisayarın kaldırmadığı çok fazla oyun birikti. Ayrıca gelecekte belki bilgisayardan ufak işler yapabilirim diye bunları kaldıracak bir sistem toplamak istiyorum.

Hazır sistem alman daha mantıklı degilmi, taksit ile aldığın zaman aylık 5.000TL'ye yakın bir fiyat çıkıyor ve sistem fiyatı vade farkından dolayı ciddi derecede artıyor.

O işlemci için sıvı soğutma gereksiz ama illa sıvı soğutma isterseniz LS520 rahat rahat soğutur.

Gelecekte yükseltme yaparsam diye istiyorum sıvı soğutmayı aradan çıksın diye bu sıvı soğutma gelecekte yükseltmeyi karşılar diye düşünüyorum teşekkürler.

Hazır sistem alman daha mantıklı degilmi, taksit ile aldığın zaman aylık 5.000TL'ye yakın bir fiyat çıkıyor ve sistem fiyatı vade farkından dolayı ciddi derecede artıyor.

Biliyorum ama kredi kartım yok maalesef ve abim buna yanaşmıyor. Teşekkürler. Abimi ikna edebilirsem öyle yaparım.

İlk olarak 35k'ya 4070 varken 38k'ya 4060'ti alınmaz. 120mm sıvı soğutucu alınmaz onun yerine ya hava soğutucu ya da 240mm sıvı soğutucu alınmalı. Hem gereksiz hem de o marka için pahalı. HDD eklemek yerine 2 TB SSD eklenmesi çok daha mantıklı eklediğin SSD'de çöp hem de yükseltip DRAM'siz SSD seçmişsin. Biostar anakart alınmaz. BIOS'u ve desteği kötü çok fazla kullanan olmadığı için de kronik sorunları bilinmiyor. RAM'de illa yükseltilecekse XPG Lancer Blade yapılmalı gerisi gereksiz. Her şeyi geçtim bir de 7k vade farkı ile almanın mantığı ne? Git vade farkı olmayan sitede 2k pahalıya topla 5k sistemi arttır. Bu kadar problem varken hala şu sistemi savunmanız...

Vade farkı tek tek toplayınca olmuyor hazır sistem olarak bilmiyorum. Mesela Hepsiburada'da 3 taksite vade farkı olmuyor. SSD'yi Samsung yerine Kingston Fury Renegade alın. Soğutucuyu da Thermalright Peerless Assassin 120 SE yapın.
@mavima Sen 4070'li sistemlerin fiyatı yüksek deyince bakmamıştım şimdi bakınca gördüm gidip bunu alsana: Super 7000 - Game Garaj

Dosya Ekleri

• 1705591039917.png
    1705591039917.png
    841,3 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı