Parmağı kedi tırmaladıktan sonra ne yapılmalı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Kedim parmagimi tirmaladi. Asilari var, ama arada disariya cikiyor kedim, cunku basta sokak kedisiydi su an bilinen rahatsizligi yok, saglikli. Benim yakin zamanda (3-4 yildir) yapilmis asim yok. Ortaokul zamaninda tetanos asisi olmustum. Onun harici, asi ve kuduz asisi hatirlamiyorum ilkokulda yapilmisti bir de bir tane asi. Eger kuduz olursam, bu ne kadar sürede belirti gösteriyor? Annem AÖF sınavina gitti bu yuzden evde sadece ben varim, ambulans cagirarak gidebilirim hastaneye. Cunku devlet hastanesi uzakta, diger hastaneler de uzakta, en yakinlar özel, yuruyerek gidemem cok uzak ve annemin verdigi tum parayi harcadim, eger hastanede para vs isterlerse. Annem 2 güne gelir, 2 gun sonra kuduz asisi yaptirsam gec mi olur? Su an saglik ocagina gitsem kuduz asisi yaparlar mi? Sizce ne yapmaliyim?

Su an yaptigim, sabunla parmagimi yikadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanadi ama az kanadi. Tirmaladigi zaman elim uyusmustu, bu bir şey ifade eder mi?

Bulaşamaz tabii ki. Kuduz yoksa endişelenmenize gerek yok.

Yok hocam kudu, kedimde. O zaman ben bir kere daha sabunla yikayayim.

Yanlış bilgi: Kuduz gibi hastalıklar mevcutsa insan sağlığı tehlikede olabilir.
Kedinin tırmalamasıyla bir şey olmaz. Ki eğer olsaydı ben şu an yazı yazamazdım kollarım çizik içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yara pek derin değil. Aşıları tam ise ve bilinen bir hastalığı yoksa sorun olmayacağını düşünüyorum.

Kedide kuduz yok hocam yani anladigim kadariyla onda kuduz olmadigi icin bende de kuduz olmaz. Ama bende tetanus asisi en son ortaokulda oldu, ancak o da 1 kere yapildi, yani 1 doz demek bu sanirim. Etkisi hala suruyor mudur?

Az once 2 ayri sabunla sabunlayip yikadim parmaklarim burustu.

Yara pek derin değil. Aşıları tam ise ve bilinen bir hastalığı yoksa sorun olmayacağını düşünüyorum.

Kolonya da doktum hocam.

Son düzenleme:
Kedide kuduz yok hocam yani anladigim kadariyla onda kuduz olmadigi icin bende de kuduz olmaz. Ama bende tetanus asisi en son ortaokulda oldu, ancak o da 1 kere yapildi, yani 1 doz demek bu sanirim. Etkisi hala suruyor mudur?

Az once 2 ayri sabunla sabunlayip yikadim parmaklarim burustu.

Kolonya da doktum hocam.
Hocam salın artık parmağınızı 😀. Tetanoz paslanmış demirle/çiviyle bulaşmıyor muydu ayrıca?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı