Parmağı kedi tırmaladıktan sonra ne yapılmalı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Kedim parmagimi tirmaladi. Asilari var, ama arada disariya cikiyor kedim, cunku basta sokak kedisiydi su an bilinen rahatsizligi yok, saglikli. Benim yakin zamanda (3-4 yildir) yapilmis asim yok. Ortaokul zamaninda tetanos asisi olmustum. Onun harici, asi ve kuduz asisi hatirlamiyorum ilkokulda yapilmisti bir de bir tane asi. Eger kuduz olursam, bu ne kadar sürede belirti gösteriyor? Annem AÖF sınavina gitti bu yuzden evde sadece ben varim, ambulans cagirarak gidebilirim hastaneye. Cunku devlet hastanesi uzakta, diger hastaneler de uzakta, en yakinlar özel, yuruyerek gidemem cok uzak ve annemin verdigi tum parayi harcadim, eger hastanede para vs isterlerse. Annem 2 güne gelir, 2 gun sonra kuduz asisi yaptirsam gec mi olur? Su an saglik ocagina gitsem kuduz asisi yaparlar mi? Sizce ne yapmaliyim?

Su an yaptigim, sabunla parmagimi yikadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk gittiğinizde 1 doz kuduz aşısı yaparlar eğer kediniz 10 gün içerisinde ölmezse devam etmezler.
Uyduruyosunuz demedim hocam Estağfurullah.

İlk gittiğinizde 1 doz kuduz aşısı yaparlar eğer kediniz 10 gün içerisinde ölmezse devam etmezler.

Uyduruyosunuz demedim hocam Estağfurullah.

Tamam hocam. 3 doz diyor internet, ama sizi de 1 kere çağırmışlar. Neden acaba? Tetanoz aşısı çocuklarda; 2., 4., 6., 18., ve 48. aylarda uygulanır. Bunun haricinde ise bu tetanoz aşısının 13 yaşında uygulanması gerekir. Bende de aynı aşamalar olmuş ama, 13 yaşında sadece 1 kere çağırdılar, bu 1 doz demek, çünkü 1 kere iğne yapıldı 13 yaşında. @Fıratt10 sizi 13 yaşınızda kaç kere tetanus aşısı için çağırdılar hocam?

Benim tırmaladı elim kan içinde kaldı yanıdı baya ama bişey olmadı

Benim tırmaladı elim kan içinde kaldı yanıdı bayağı ama bir şey olmadı.

Hocam bakin sizin asiniz vardir, ya da kedide kuduz yoktur, kedinin patisinde tetanus virusu yoktur. Ondan bir şey olmamistir. Ama ihtimal var, eger asi yoksa kedinin ve sizin. Kuduz kulucka uzun da surebiliyor 1 yil gibi ama nadir.

Hocam bakin sizin asiniz vardir, ya da kedide kuduz yoktur, kedinin patisinde tetanus virusu yoktur. Ondan bir şey olmamistir. Ama ihtimal var, eger asi yoksa kedinin ve sizin. Kuduz kulucka uzun da surebiliyor 1 yil gibi ama nadir.
Benim aşım var ortaokulda olmuştum onun etkisi devam ediyorsa tabi

Benim aşım var ortaokulda olmuştum onun etkisi devam ediyorsa tabii.

Ortaokulda kaç kere aşı olmaya gittiniz tetanus için?

Sizin de 13,14 yaşında olmanız lazım olduğu yaş, yani koruyor olması lazım.

Hiç tetanus olmayanlar 3 doz diyor, ancak tetanus aşısı aylıkken bile yapılabiliyor. Ben cidden anlamadım ve cidden bu basit şeyi bile birisi açıklığa kavuşturmuyor, ancak muhtemelen bebekkenkiler de doz sayılıyor vurulduğu için, ilk olanlar bebekken falan da olmayanlar. Eğer yanılmadıysam. Yine de gideceğim perşembe.

Ya hocam Allah aşkına şu zamana kadar kimin sağlıklı bir ev kedisi tarafından tırmalanıp öldüğünü gördünüz? 55 mesaj olmuş konu kansere tedavi buluyorsunuz sandım dışarıdan bakınca. Birşey olmaz zaten hastaneye gitseniz dahi kuduz için aşı yapmazlar Tetanoz da aynı kuduz gibi aşıları tam sağlıklı bir kediden bulaşmaz.

Hocam kedi asi olsa bile benim tetanus asisi olmamam, kedinin patisindeki tasidigi tetanus virusunden mumkundur. Yani kisacasi, kedinin kuduz asisi olmasi kuduzu engelleyebilir, ancak benim tetanus Asım tam olmamasi tetanus olmami saglayabilir. Bu yine de cok dusuk ihtimal olsa da, gidecegim ve o asiyi yapacaklar. İyice gecikti, annem bugün gece geliyor, sabahina giderim.

Bildiğim kadarı ile 8.sınıfta bide ilkokulda vuruldum

Guncelleme; kuduz ve tetanus asisi vuruldu. Tetanus asisi vururken acitti, hatta kesinlikle kan vermekten daha fazla acitti. Kuduz asisi ise cok az acitti. Diger doz icin gun verdi.

Tetanus sol koldan, kuduz sag koldan vuruldu.

Guncelleme 2; İkinci kuduz aşısı dozu vuruldu. Sol koldan tetanus vurulduğu için 3 gün önce, yine sağ koldan kuduz aşısı vuruldu. Tetanus aşısı ağrısı, üçüncü günde çok az azalmaya başladı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…