Pasaport ile kimlikteki fotoğraf aynı olabilir mi?

Muhammed Emin06

Centipat
Daha fazla  
Haftaya yeşil pasaport için randevum var.
6 ay önceki vesikalık istiyormuş. 1 yıl önce kimliği yenilemistim oradaki vesikalık kullanabilir miyim? Kimlik ile pasaport aynı vesikalık olma veya olmama gibi bir kural var mı? Ama sistmede zaten 1 yıl önce o kullandığım fotoğraf gözüküyordur zaten o yüzden kullanmam herhalde değil mi?

6 ay önceki vesikalık istiyormuş. 1 yıl önce kimliği yenilemistim oradaki vesikalık kullanabilir miyim? Kimlik ile pasaport aynı vesikalık olma veya olmama gibi bir kural var mı? Ama sistmede zaten 1 yıl önce o kullandığım fotoğraf gözüküyordur zaten o yüzden kullanmam herhalde değil mi?

Aynı fotoğraf olur sorun yok. Ama götürdüğünüz fotoğrafın en fazla 6 aylık olması gerekiyor. Onun harici sorun olmaz.

Aynı fotoğrafı kullanmanızda bir sorun olmuyor ama fotoğrafın güncel olması gerekiyor. Bir senelik fotoğraf gönderirseniz ve fark edilirse güncel olmadığı için kabul edilmez. Fotoğrafçıda 300-400 TL’ye 4 tane fotoğraf çektirebilirsiniz. Fotoğraflarda tarih yazmasa da sistemde olan fotoğrafı yeniden verdiğinizde kolay fark edilir.

Kullanabilirsiniz hocam. Ama her ihtimale karşın fiziki şekilde götürmenizde fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı