Pascal Çıkınca GTX 980 Fiyatı düşecek mi?

Ali Cİhan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Nvidia 16nm Pascal ve Amd 14 nm Polaris GPU ekran kartları yakın zamanda gelecek diyorlar ve şirketlerde bunu doğruluyor fakat bunlarin gelmesiyle beraber diğer ekran kartlarinin fiyatlari dusucek mi? Bazi kisiler oyle iddialar ortaya atiyor. Mesela gtx 980 1600 ila 1500 tl olacak diyorlar bunlar doğru mu yoksa yalan mı? Bilgilendirirseniz çok minnettar olurum ona gore yakin zaman pc toplayacam. Sonradan pişman olmak istemiyorum.

Şimdiye kadar, yeni mimari çıktıktan sonra eskisinin bariz şekilde ucuzladığı görülmedi. Örnek olarak GTX 780(ti) gösterilebilir. Eskimesine ramen hâlâ pahalı bir ekran kartı.

Hemen düşmez çıktıktan 3 ay sonra falan düşmeye başlar. Ayrıca yeni nesle geçmiyor bellek tipini de değiştiriyor o yüzden beklenilenden daha fazla düşebilir.

Fiyatlar düşer biraz ama senin için tatminkar bir seviyeye düşer mi bilemiyorum. Bence 980 yerine 1070 veya 1080 düşünmek lazım. Neden birkaç sene önce çıkmış karta yatırım yapasın ki. Ben de şimdi toplayacağım pc ye ekran kartı almıyorum. i5 6500 işlemci üzerindeki ekran kartı ile idare edeceğim bir süre. 980 almayı düşünüyorsan amazon üzerinden kargo ve vergi dahil 1700TL civarına MSI GTX 980 getirebilirsin.

Nasıl 6. nesil çıktı 4. nesillerde yaprak kıpırdamadı. Aynısı ekran kartında da olacağını tahmin ediyorum. Mantık olarak piyasanın sizin elinizde olduğunu düşünün. Zaten yeni çıkan kartları düşük seviye bir kart yapmazsınız ki. Öyle yaparsanız öncekiler değer kaybeder. Örneği Gtx 950. 900 serisinin giriş seviyesi en düşük ekran kartı ama piyasada ki çoğu kartı solda sıfır bırakır. Yani kısaca bu saatten sonra F/p ürünleri üretilecek bundan yana sıkıntı olmaz fakat artık öyle eski düşük bütçe kartlar çok üretileceğini düşünmüyorum. Zaten stoklarda deli gibi var niye üretsinler ki para israfı olur bu .

Yeni kartlar çıkarsa gtx 980 ti almak ne kadar mantıklı olur ki? %50 daha fazla performans diyorlar belki gtx 1070 gtx 980 ti dan bir kaç fps düşük olur ya da fazla yani demek istediğim gtx 970, gtx 780'i performans olarak geçmişti ve fiyatları aynı idi yanlış hatırlamıyorsam. Kısacası o kadar para vereceksen yerinde olsam beklerdim para kolay kazanılmıyor.

Yeni nesil kart çıktığında eski nesil kartın ucuzladığını hiç görmedim. R9 280x vs 380x, gtx 780 vs 970, r9 290x vs 390, gtx 780ti vs 980.. Bunların fiyatlarına baktığınız zaman 100-200tl'lik oynamalar olmakta. Bunun tek sebebi dolar kuru. Yani eski nesilin ucuzlaması diye bir şey söz konusu değil. Alacaksanız parayı basacaksınız...

Gelecek olan 1070in 980Ti civarında ve tek güç girişi ile gelmesi bekleniyor. Bence eski kartları boşver yeni kartlara yönelmek lazım. Şimdi 2GB ekran kartları sıkıntı oluyor bundan 1-2 sene sonra 4gb lar sorun olmaya başlayacak. İstediğin uzun ömürlü bir kart almak ise yeni gelecek olan kartlara bakmalısın.

Düşmez umutlanmayın. Düşse bile anca 1850 tl ye gelir. Geçtim de orasını fiyatı düşse bile o fiyata direct x 12 ye uygun, gddr5x li, 16nm li kartlardan almak varken yerine gidip gtx 980 mi alacaksanız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…