Pasif soğutma ekran kartına fan bağlarsak Afterburner fan ayarı aktif olur mu?

Yani genelde aşırı ısınma sonucu işlemciler çeşitli voltaj ve Ghz düşümleri yaparak termal dengeyi sağlıyorlar. Tabi bu da FPS düşüşü anlamına gelebilir. Ama 10-15 fps fark ettireceğini hiç sanmıyorum sistemind

60 derece iyi. 70 75 üstünü görürsen fazla dersin bu kart için.
Tamamdır benim elimde 1 adet fan fazladan gerekli değilse takmaya bilirim veya fazla ses çıkarırsa
 
Size tavsiyem eğer bütçeniz izin verirse temiz kullanılmış ikinci el çift fanlı bir 1050ti sizi rahata kavuşturacaktır ileriye dönük değil sadece oynadığınız oyunları daha yüksek FPS ile oynayıp daha serin kullanabilirsiniz.
Ama bütçeniz el vermiyor ise ekran kartı altına iki adet fan ile ısı değerlerini düşerebilirsiniz diyelim ki o da işe yaramadı aldığınız bir fanı ekran kartı üstüne monte edebilirsiniz 12cm fan ile ne kadar hava akışı sağlayıp serinletebilirsiniz orasını bilmediğim için birşey diyemiyorum.
 
Size tavsiyem eğer bütçeniz izin verirse temiz kullanılmış ikinci el çift fanlı bir 1050 Ti sizi rahata kavuşturacaktır ileriye dönük değil sadece oynadığınız oyunları daha yüksek FPS ile oynayıp daha serin kullanabilirsiniz.
Ama bütçeniz el vermiyor ise ekran kartı altına iki adet fan ile sıcaklık değerlerini düşerebilirsiniz diyelim ki o da işe yaramadı aldığınız bir fanı ekran kartı üstüne monte edebilirsiniz 12cm fan ile ne kadar hava akışı sağlayıp serinletebilirsiniz orasını bilmediğim için bir şey diyemiyorum.

Yaz gelince çalışmayı planlıyorum ve elime ekran kartı için 4 5K Para gelecek bu para ile 2. el güzel bir ekran kartı almayı planlıyorum sizce ne almalıyım?
 
Yaz gelince çalışmayı planlıyorum ve elime ekran kartı için 4 5K Para gelecek bu para ile 2. el güzel bir ekran kartı almayı planlıyorum sizce ne almalıyım?
İşlemcinizi ve PSU watt değerini bilmediğim için birşey diyemiyorum fakat önereceğim kartlar arasında 4-5K aralığında "sıfır" olarak 1650 mevcut rx 6500xt mevcut ikinci el piyasasın da ise rx 580 ama dikkat etmelisiniz mining olayı çoktur bu kartta bir de GTX 1660 önerebilirim.
 
Ama eğer etkisi olur diyorsanız yapabilirim 10 15 FPS artsada olur.
Overclock ile anca o kadar artar, fan taktın soğudu diye 25 MHz daha hızlı çalışacak o da sana 10-15 FPS katkı sağlamaz.
Kart Valorant oyununda ultra ayarlarda 100FPS ve 60 Derecenin Üstüne çıkmıyor. Ben Bu Sıcaklık konularında biraz cahilim eğer 60 derece yüksek mi? Fan gereklimi yönünden sormuştum
Ben 1080p düşük ayarlarda 240 altını görmüyorum, işlemci kaynaklı da olabilir o FPS'ler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı