Patlamış mısırın faydaları ve özellikleri

XEfe.Bey

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
7.515
Makaleler
2
Çözümler
2
Selamünaleyküm hayırlı geceler kıymetli hocalarım. Cips alternatifi arayan hocalarım için çok iyi bir alternatif olan patlamış mısırın faydalarını sıraladım keyifli okumalar🙂

adat (1).jpg


1..patlamış mısır sindirim sistemi için önemli olan besinler ve mineraller içerir. Kabızlık gibi sorunlar yaşamayı engelleyebilir.
2.patlamış mısırın kolesterol seviyesini dengeler.
3.patlamış mısırın kan şekerini sağlıklı bir seviyede tutar.
4.kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
5.kilo vermeye yardımcı olur.
6.zihinsel hastalıklardan kalp ve cilt sağlığına kadar çok geniş bir alanda sağlığa iyi gelir.

Besin değerleri:
Mısırın 100 gramında 68 kalori bulunur. Ayrıca; 15,2 gram karbonhidrat, 0,3 gram yağ, 1,3 gram protein, 2496 ıu a vitamini, 18 mg kalsiyum, 10 mg magnezyum ve 33 mg sodyum içermektedir.

Şeker hastaları patlamış mısır yiyebilir mi?
diyabet düşük şekerli, düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği. Kişinin kan şekeri düzeyini önemli miktarda artırmayacağı için öğünler arasında güvenli bir seçimdir. Bununla birlikte, insanlar sosları minimumda tutmalı ve aşırı porsiyon yemekten kaçınmalıdır. Fakat sevgili dostlarım burada mısırın yapılışı mutlaka önemlidir, doktorunuza kesinlikle danışın yemeden önce.

Kaynaklarım:
 
Az tuzlu olması benim damak tadıma biraz ters çünkü öyle olunca tek mısır tanesinden alacağım tuzu alabilmek için 3 tane birden yemem gerekiyor.
Ben bir ara patlamış mısırı, çikolatayı eriterek veya kakaolu şekilde denedim fakat başarılı olamadım. Yapmış olan varsa tüyo verebilir mi?
 
Arkadaşlar bu saydığım faydaları evde kendiniz az yağ ve kararında tuz ile patlatarak ulaşabilirsiniz, dışarıda satılan paketli mısırlar faydadan aksine zarar verir kalbinize iyi gelmez kalp hastası eder. Nedeni kalitesiz yağlar ile yapılıp taze kalması için birçok yabancı madde eklenmesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı