Patlayıcı olarak deodorant yerine çakmak gazı kullansam olur mu?

228522

Kilopat
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
1.382
Makaleler
4
Çözümler
4
Selam arkadaşlar. Bir silah yaptım, patates fırlatıyor. Patlaması için arkasına oksijen ve deodorant koymak gerekiyor ama bende deodorant yok. Deodorant yerine çakmak gazı kullansam olur mu? Oksijen zaten bedava.
 
Sadece çakmak gazının, deodorantlara göre çok daha uçucu ve tehlikeli olduğunu biliyorum. Bu nedenle saklanması daha zordur ve çakmak gazı oldukça zehirlidir.

Ayrıca deodorant bile kullanacaksan dikkatli ol bence. Yanıcı ve patlayıcı maddeler şakaya gelmez.
 
Hocam, örneğin sıkıştırılmış olan yay gücüyle bu patatesler atılsaydı bu fırlatma mekanizmasının hiçbir tehlike riski bulunamazdı, çok daha iyi olurdu. Örneğin ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil bir ara bir kaledeki kaleciye futbol toplarını bu tür bir mekanik düzenle atıyordu, çok eski TV programlarını hatırlayacak olursanız eğer. Bence bu patlayıcı karışımlı gazların tümü (metan-hava, LPG-hava, benzin-hava, hidrojen-hava, vb. her zaman riskli ve çok tehlikeli karışımlar. Çünkü ne zaman ve ne olacağı pek kestirilip bilinemez. Yaylı oyuncak (plastik) tabancaların fırlattığı ucu vantuzlu uzun plastik parçalar gibi yaylı patates atma mekanizmaları da çok daha güvenli olur. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı