Patriot Burst SSD sağlığı %99 görünüyor

Bugün Patriot Burst SSD'mi bilgisayarıma taktım. Windows'u vs. kurduktan sonra sağlığa baktığımda %99 gözüküyor ve bozuk blok sayısı 10 gözüküyor. Sizce bir sorun çıkartır mı?

Ekran Alıntısı.PNG

Çıkarmaz. O bozuk bloklar üretim sırasında oluşmuştur.

Ayrıca Patriot Burst sağlık değerini SSD Wear Leveling ile ölçüyor. SSD gerçekte sağlıklı olsa bile siz veri yazdıkça sağlığı düşmeye devam edecek. Dikkate almanız gereken bir değer değil yani sağlık yüzdesi.

Bozuk sektör sayısı 10 değil. Bakmanız gereken yer ham veri kısmıdır. Ayrıca orası hexadecimal yani onaltılık sayı tabanında olup 33 değerinin onluk tabandaki karşılığı 51'dir.

SSD'ler içerisinde bu sayıdan çok daha fazla rezerve sektör bulunur. Kalan ömür denilen yüzde sayısı da gerçeği göstermez. Üreticinin garanti ettiği veri yazma ömrünün kullanılan kısmına göre azalır.

Kısacası şimdilik sorun yok. Kullanmaya devam edebilirsiniz. Henüz 172 GB yazılmış bir aygıtın 51 adet bozuk sektör çıkarıp, "benim sağlımın %1 azaldı" şeklinde rapor vermesi tuhaf. Herkes önerdi kefil oldu bu modele ama ben artık şüphelenmeye başladım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı